5 sfaturi ca să-ţi alegi corect frigiderul

1 60446 original jpg jpeg

Vrei să-ţi înlocuieşti vechiul aparat, hârbuit de atâta întrebuinţare, dar nu ştii cum să alegi unul nou, mai performant şi mai economic? Urmează sfaturile noastre!

Înainte de a achiziţiona aparatul,pune-ţi câteva întrebări:

Cu congelatorul sus sau jos?

Prima întrebare pe care ţi-i pui este dacă ţi-ar fi mai de folos un frigider obişnuit,cu congelatorul amplasat la partea superioară,sau o combină frigorifică,cu congelatorul de dimensiuni mai mari aflat la partea inferioară.

Ei bine,dacă consumi mai mult produse proaspete,un model cu congelatorul amplasat sus îţi va oferi un spaţiu mai mare de stocare pentru produsele care nu trebuie congelate. Dar,dacă tu şi cei din familie consumaţi semi-preparate sau dacă îţi place să faci stocuri de carne şi legume congelate,atunci o combină frigorifică cu congelatorul jos,dotat cu sertare,este aparatul de care ai nevoie!

Unde îl amplasezi?

Spaţiul în care ţii aparatul e esenţial pentru a-i alege clasa termică. Dacă bucătăria este situată spre sud sau dacă înăuntru se ating,în mod regulat,temperaturi ridicate,atunci ai nevoie de o clasă termică SN – T (tropicală extinsă). În acest fel,aparatul este capabil să suporte o temperatură ambientă de 43 ºC – deci va funcţiona perfect într-o încăpere însorită sau prost ventilată.

Dacă aparatul va fi poziţionat într-o nişă sau într-un dupal,ai nevoie de un aparat dotat cu un sistem de ventilaţie adaptat.

Ce capacitate?

Când vine vorba de capacitatea de stocare,e important să nu-şi supraestimezi nevoile. Nu are sens să laşi un frigider să funcţioneze pe jumătate gol. Ca regulă generală,se recomandă un aparat cu capacitatea mai mică de 250 litri pentru o persoană singură,între 250 şi 330 litri pentru 203 persoane,şi de peste 330 litri pentru 4 persoane sau mai mult.

Cât consumă?

Consumul unui frigider reprezintă 1/3 din factura de electricitate. De aceea,e bine să investeşti într-un aparat economic,de clasăA+,  A++sau A+++,care îţi pot face economii de până la 55 % la curent,comparativ cu un model clasă A.

Ce înseamnă „no frost”?

Sunt aparatele care îţi oferă aşa numitul „frig ventilat”,scutindu-te de efortul de a decongela,periodic,frigiderul. Această din urmă operaţiune îţi mănâncă timp şi nervi,plus că trebuie să goleşti toate rafturile de alimente.

Citeşte şi:

Cum scapi de petele de orice fel...

Decor cu aer de vacanţă în locuinţa ta



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg