Covrigi cu susan şi ciocolată. Te fac să uiţi de kilogramele în plus!
Covrigii de la simigerie sunt grozavi, dar nu-i găseşti calzi întotdeauna. Ce zici să-ţi prepari proprii covrigi? Cei de casă au un gust diferit, mult mai bun şi-i poţi orna sau umple cu orice doreşti. Îţi propunem o variantă cu susan şi ciocolată!

Ingrediente
200 g zahăr
200 ml lapte
1 kg făină
2 ouă
15 g drojdie
200 g unt
sare
seminţe de susan
1 tabletă ciocolată cu lapte
Te-ar mai putea interesa: Ai încercat reţeta de cheesecake cu blat din covrigi? Este delicioasă şi foarte simplă
Mod de preparare
Amesteci zahărul cu puţin lapte călduţ, îl dizolvi şi adaugi drojdia, apoi amesteci. Adaugi gălbenuşurile frecate cu sare şi făina.
Frămânţi până când aluatul devine omogen şi încorporezi untul topit. Acoperi şi laşi la crescut 30 de minute.
Vezi şi: Covrigei traşi în ciocolată. Nimeni nu le rezistă!
Rupi bucăţi din aluat pe care le modelezi în formă de covrigi. Aşezi covrigii într-o tavă tapetată. Îi ungi cu albuşurile bătute cu sare, presari seminţe de susan şi-i dai la copt până se rumenesc frumos. La final, după ce covrigii se răcesc, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi-i ornezi.
FOTO: Shutterstock






























