7 comportamente bizare ale pisicilor

1 comportamente pisici jpg jpeg

Graţioase, şirete şi, uneori, temperamentale, pisicile sunt pur şi simplu fermecătoare. Deşi preferă discreţia în cele mai multe situaţii, jucăuşele feline îşi surprind stăpânii din când în când, dărâmând obiecte din casă sau înghesuindu-se în câte-o cutie. Însă chiar dacă unele comportamente pot fi greu de înţeles, fiecare dintre ele are o explicaţie cât se poate de logică.

1.Ronţăie obiectele din casă

Mulţi stăpâni de pisică se plâng că felinele lor ronţăie obiectele din casă: cutii din hârtie, produse din plastic, dar şi obiecte din lână. În unele cazuri, acesta este un comportament ce apare dacă pisica este ignorată sau dacă se plictiseşte. În altele, însă, poate indica o boală rară, numită sindromul pica. De asemenea, deficienţele nutriţionale pot fi motivul pentru care pisicile mestecă obiectele din jurul lor. Dacă animăluţul tău de companie prezintă simptome de pică, trebuie să-l duci, neapărat, la veterinar.

2. Se freacă de tine

Linguşitoare şi tacticoase, pisicile obişnuiesc să se frece de mobilă sau de persoanele din anturajul lor. Astfel, atunci când o pisică se lipeşte de tine, făcând acel gest de împingere a capului, nu face altceva decât să acţioneze instinctiv, marcându-te cu mirosul ei. Prin eliberarea feromonilor din zona capului, pisica încearcă să-ţi transmită că-i aparţii şi că este mândră că eşti stăpâna ei.

3. Îţi aduce „cadouri”

Nu este deloc plăcut să te trezeşti cu un şoarece sau cu nişte păsări moarte în faţa uşii, însă, pentru pisici, prada adusă stăpânului este o dovadă de afecţiune. Chiar şi după un „Nu, mulţumesc”, acestea vor continua să-ţi ofere astfel de „daruri”. De altfel, cum poate, oare, o pisică să ştie că oamenii nu mănâncă rozătoare sau gândaci morţi?

4. Dorm toată ziua 

După cum ştii, pisicile dorm foarte mult, în medie 15-18 ore pe zi. Iar dacă nu dorm, lenevesc mult pentru a-şi conserva energia. Astfel, se asigură că vor avea suficiente forţe pentru a prinde prada. De asemenea, aceste animale pufoase îşi adaptează programul de somn în funcţie de momentele în care potenţiala lor pradă devine activă. De aceea, se trezesc dimineaţa devreme şi sunt active seara târziu.

5. Mănâncă plante

Deşi nu sunt vegetariene, pisicilor le place să roadă plantele verzi. Odată ajunse în stomac, frunzele plantelor stimulează reflexul de vomă, care ajută la eliminarea ghemuleţului de păr din stomac sau a resturilor de oase mici ce nu pot fi digerate. Atenţie! Unele plante de cameră pot fi toxice pentru animăluţul tău de companie, aşa că evită să i le pui „la dispoziţie”.

6. Se ascund în cutii

Pisicile adoră să stea în cutii, deoarece caută mereu câte-un loc în care să se ascundă. În plus, micilor feline le plac locurile înguste pentru că se simt în siguranţă în interiorul acestora.

7. Frământă cu lăbuţele

Ai observat că, deseori, pisicile frământă cu lăbuţele în timp ce torc intens? Ei bine, asta înseamnă că sunt cu adevărat fericite şi mulţumite de locul găsit, urmând să se instaleze acolo pentru a-şi face siesta. De obicei, acest frământat este însoţit de un tors intens.

Sursă imagine: wamiz.com