Află care-i cea mai bună pâine pentru tine

1 67706 original jpg jpeg

Din multitudinea de sortimente care se găsesc în magazine, doar câteva sunt cu adevărat sănătoase. Tu ştii ce să alegi?

Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare,ne-a explicat care sunt proprietăţile celor mai căutate tipuri de pâine.

Pâine albă

Ingrediente: Făină albă,drojdie,sare,apă.

Părerea specialistului: "Nu conţine fibre, vitamina B şi nici minerale, are un index glicemic foarte ridicat iar excesul de glucoză se depune sub formă de grăsimi sau colesterol pe vasele de sânge. Consumatorii pot fi afectaţi de constipaţie, boli cardiovasculare şi chiar cancer de colon".

Pâine integrală

Ingrediente: Făină integrală de grâu,drojdie,sare,apă.

Părerea specialistului: "Conţine fibre care reglează tranzitul intestinal, vitamina B, indexul glicemic este mult mai mic, conţine săruri minerale şi proteine".

Pâine integrală cu seminţe

Ingrediente: Făină albă de grâu,făină neagră de grâu,făină dietetică de grâu,făină de secară,fulgi de secară,fulgi de ovăz,apă,drojdie,amestec de seminte (mei,in,floarea soarelui,dovleac,susan),fibre solubile din cicoare,dextroză,otet de vin,făină de malţ,gluten.

Părerea specialistului: "Este o pâine multi-cereale, cu seminţe ce conţin acizi graşi Omega 3 şi au proprietăţi antiinflamatorii. Conţine fibre şi este preparată după un proces tehnologic multifazional care durează 24 de ore. Calitatea este superioară, iar fermentaţia lentă, în timp".

Află mai multe pe : Click.ro!