Alimente care îmbunătăţesc vederea

1 76599 original jpg jpeg

Îţi petreci majoritatea timpului cu ochii în calculator sau în telefonul mobil? Ochii sunt cei mai afectaţi, iar cu timpul îţi pot provoca grave probleme de sănătate. Iată ce trebuie să mănânci ca să te simţi mai bine!

Ouă

Acestea conţin antioxidanţi precum luteină şi zeaxantină care protejează ochii de lumina albastră ce poate dăuna vederii pe termen lung. Protejează-te de boli precum cataracta şi degenerarea maculei prin consumul de ouă la micul dejun.

Roşii

Substanţa care conferă acestui aliment culoarea roşie, licopenul, precum şi nutrienţii Omega-3 şi vitamina C joacă un rol important în ceea ce priveşte vederea. Adaugă roşii în salată sau consumă-le cu brânză dimineaţa, la micul dejun, iar vederea ta se va îmbunătăţi.

Citrice

Odată ce înaintezi în vârstă, riscul de a face cataractă creşte şi de aceea este recomandat să consumi în fiecare zi alimente care conţin vitamine. Fructele precum portocale, mandarine, grapefruit sunt bogate în vitamina C şi protejează ochii.

Somon

Acizii graşi Omega-3 sunt esenţiali în echilibrarea dietelor, dar totodată asigură o vedere bună. Somonul conţine aceste grăsimi care, pe lângă prevenirea problemelor de vedere, ajută la combaterea inflamaţiilor şi a problemelor de inimă.