Aşa creşte frumos aloe vera!

1 46909 original jpg jpeg

Dacă îţi place aloe vera şi vrei să crească frumos şi să te bucuri de ea mult timp, iată câteva lucruri pe care este bine să le ştii.

Mai citeşte şi:

Aloe vera,planta minune

Flori care fac iarna mai frumoasă

Vrea apă puţină

Aloe vera,fiind originară din Africa,este acoperită cu un strat ceros,care o ajută să nu piardă prea multă apă între două udări. Iată de ce nu este nevoie s-o uzi des,ci doar atunci când pământul s-a uscat deja.

Iarna este o perioadă de semi-stagnare pentru ea,deci este bine să primească apă chiar mai rar decât de obicei,adică la un interval de două-trei săptămâni. Dacă este udată din abundenţă,indiferent de anotimp,este posibil să putrezească.

Nu rezistă pe balcon

Aloe vera nu rezistă la temperaturi mai mici de opt grade Celsius. De aceea,ca să nu se usuce,aşaz-o iarna într-o cameră călduroasă,unde nu este expusă curenţilor de aer rece. Se simte bine şi creşte în locuri cu multă lumină,lângă fereastră,dar fără ca razele de soare să o atingă direct.

Îi plac mutările anuale

Multe plante de aloe vera au de suferit dacă sunt lăsate în ghivece mult prea mici pentru ele. Unele ajung uneori şi la un metru înălţime. Ca să fie prevenită pierderea florii din această cauză,aloe vera poate fi pusă într-un ghiveci mai mare.

Mutarea poate fi făcută în fiecare an,de preferat în lunile mai sau iunie. Pentru a uşura drenarea apei,planteaz-o în pământ de flori care conţine turbă şi nisip,la o adâncime asemănătoare cu aceea avută în ghiveciul anterior. În general,adâncimea potrivită este de doi centimetri de la suprafaţa ghiveciului.

Ştiai că...

…aloe vera are un sistem natural prin care se apără de paraziţi? Ea conţine aloină,un lichid aflat sub coajă,folosit şi în medicină contra paraziţilor intestinali.