Aşa scapi de petele de pe haine

1 47321 original jpg jpeg

Ai vărsat un pahar de vin pe cămaşa cea nouă ori ai scăpat cafea chiar pe pantalonii preferaţi? Nu te grăbi să- i arunci la gunoi, căci există trucuri care te scapă numaidecât de petele de pe haine.

Cafea şi ceai

Trei soluţii te scapă rapid de pată:-Pune materialul sub jet de apă rece şi clăteşte câteva minute -Freacă pata foarte bine cu săpun şi apă călduţă -Amestecă apă cu oţet şi freacă bine locul murdar

Unt

Curăţă repede locul pătat cu apă caldă şi săpun. Tototadă,poţi pune fierul de călcat,călduţ,pe pată,dar numai după ce ai pus o foaie subţire de hârtie pe material. Dacă ai pătat un obiect vestimentar confecţionat din mătase,pudrează-l repede cu talc,pentru că absoarbe grăsimea. Abia apoi îl poţi clăti cu apă călduţă şi cu săpun.

Dacă ai scăpat cumva paharul de bere pe cămaşă,pune imediat apă rece pe locul pătat şi nu va mai rămâne vreo urmă. Dacă îmbrăcămintea era din mătase,tamponează locul cu un tifon înmuitat în apă şi spirt (jumătate de pahar cu apă,jumătate de pahar cu spirt)

Ca să scoţi guma de mestecat de pe o haină,trebuie mai întâi să o îngheţi. Cum? Aplici o bucată de gheaţă chiar pe gumă. Imediat după ce se solidifică,dezlipeşte-o cu ajutorul unui cuţit. Dacă mai rămân urme,clăteşte bine cu oţet.

Cerneală

Tamponează locul cu un tifon îmbibat în lapte şi lasă să acţioneze câteva minute. Apoi clăteşte bine cu apă rece. Poţi folosi şi apă oxigenată sau oţet.

Petele de transpiraţie

Urmele neplăcute lăsate de transpiraţie pe haine se pot scoate cu apă şi oţet (faci un amestec care să conţină jumătate apă,jumătate oţet).

Dacă ai pătat bluza sau tricoul cu ruj,nu trebuie decât să freci pata cu apă rece şi oţet. Să nu pui demachiant,căci nu vei face altceva decât să amplifici pata.

Petele de sânge de pe haine ies dacă ţii locul pătat sub jet de apă rece,timp de câteva minute.