Când să cumperi un colţar? Sfaturi şi avantaje

1 231597141 313910600316324 5253309962327581400 n jpg jpeg

Atunci când alegi o canapea, este esenţial să te asiguri că alegerea este corectă. Canapeaua este unul dintre cele mai importante şi folosite elemente ale casei noastre, fiind şi a doua ca importanţă în ceea ce priveşte odihna.

Devine din ce în ce mai obişnuit, mai ales în sufrageriile spaţioase sau pentru familiile numeroase, să existe un colţar, deoarece pe lângă faptul că este confortabil şi foarte utilizabil, are şi un număr mare de locuri. Pe de altă parte, un colţar este, de asemenea, o soluţie perfectă pentru spaţiile publice, cum ar fi terase sau săli de aşteptare.

Acest tip de canapea este foarte util pentru rezolvarea anumitor probleme de spaţiu sau structură din sufragerie, dar are caracteristici specifice şi concrete care îl fac de nerecomandat pentru anumite case.

Mai jos vom explica ce este un colţar, caracteristicile acestuia şi când este recomandabil să cumperi colţare.

Ce este un colţar?

Un colţar, aşa cum indică şi numele, este o canapea care, datorită designului şi structurii sale, acoperă două unghiuri diferite, formând un colţ cu unghi drept între părţile sale.

Sunt canapele spaţioase şi confortabile pe care oricine se va simţi în largul său. Ele profită la maximum de spaţiu evitând zonele moarte care reduc capacitatea camerei de zi şi a canapelei.

Evident, datorită caracteristicilor sale, nu este o canapea potrivită pentru toate locuinţele, iar amplasarea sa este recomandată numai în cazuri specifice, deoarece poate provoca o aglomerare a spaţiului sau poate obţine efectul opus şi poate pierde din funcţionalitate.

Avantajele de a avea un colţar în sufragerie

Avantajele de a avea un colţar în living sunt multe, dar în acest articol vom explica care sunt cele mai importante.

1. Spaţiul este folosit mai mult

Colţarele sunt printre cele mai versatile tipuri de canapele de pe piaţă. Datorită formei lor L, se elimină eventualele zone moarte care ar putea rămâne în camera de zi.

2. Mai multe locuri pentru oaspeţii tăi

Dacă îţi place să primeşti oameni acasă sau pur şi simplu ai o familie numeroasă, vei avea mai multe locuri fără a fi nevoie să apelezi la mai multe canapele. Fără îndoială, este canapeaua perfectă pentru a fi o gazdă bună.

3. Utilizări multiple

Cel mai obişnuit este să îl foloseşti în colţuri pentru a profita la maximum de spaţiu, deşi aceasta nu este singura utilizare pe care o poţi oferi unui colţar. O utilizare din ce în ce mai obişnuită este plasarea acestuia între două puncte ca un separator de cameră, evitând astfel plasarea unei uşi.

4. O mare varietate de modele

Pe lângă multiplele utilizări menţionate mai sus, este posibil să găseşti acest tip de canapea într-o mare varietate de modele, astfel încât să o poţi alege pe cea care se potriveşte cel mai bine decorului sufrageriei şi casei.

Când este recomandabil să cumperi un colţar?

1. Potrivit numai pentru camere mari

Dacă în casa ta camera de zi nu este o cameră spaţioasă, este mai bine să nu alegi un colţar. Acesta este un mobilier mare şi robust, care poate scădea funcţionalitatea în loc să o adauge. Dacă, pe de altă parte, camera ta de zi este spaţioasă şi ai un colţ în care crezi că un colţar ar fi perfect, aceasta este cea mai bună opţiune. În plus, datorită unui colţar poţi profita de mai mult spaţiu şi poţi crea medii diferite. De fapt, colţarele pot fi folosite pentru a delimita zona de living şi cea de luat masa, această opţiune fiind utilizată pe scară largă astăzi pentru camerele de zi în plan deschis şi pentru spaţiile comune.

2. Ideal pentru o familie numeroasă

După cum am menţionat, acest tip de canapele urmăreşte creşterea numărului de persoane care pot sta confortabil pe o canapea, fiind ideal atât pentru întrunirile de familie, cât şi pentru familiile numeroase care au nevoie de un spaţiu de întâlnire în sufragerie.

Un colţar este soluţia perfectă pentru camere de zi spaţioase, permiţându-ţi să combini un număr mare de locuri într-o singură piesă de mobilier, făcând astfel camera de zi şi spaţiul mai funcţionale.

De asemenea, dacă familia ta nu este mare, dar îţi place să faci petreceri acasă, un colţar te poate ajuta să faci toţi oaspeţii să se simtă confortabili în timpul evenimentului.

În concluzie, dacă eşti în căutarea unui colţar, asigură-te că măsori spaţiul disponibil şi că alegi să cumperi de la o companie care să poată adapta modelul de canapea preferat la acele măsurători. În plus, colţarele, fiind deosebit de mari şi robuste, sunt perfecte pentru a încorpora şi spaţiu suplimentar de depozitare. Pentru colţare unde dimensiunile şi problemele structurale sunt importante, este esenţial să găseşti o companie specializată care să aibă grijă de toate detaliile şi să sugereze canapeaua care se potriveşte cel mai bine sufrageriei, familiei şi obiceiurilor tale. Dacă creezi o canapea personalizată, vei câştiga în utilizare şi o vei putea alege şi în culorile şi ţesăturile care îţi plac cel mai mult.