Cât de importantă este vitamina A

1 75094 original jpg jpeg

Cunoscută sub numele de retinol, o vitamină solubilă în grăsime care joacă un rol important în majoritatea proceselor metabolice din organismul uman. Aşa am putea denumi această vitamină.

Descoperită în anul 1917,vitamina A are un rol fundamental în mai multe procese metabolice ale organismului. Ajută la întărirea sistemului imunitar,luptând împotriva infecţiilor. Este stocată în ficat şi contribuie pentru atât la dezvoltarea armonioasă a organismului cât şi la menţinerea sănătăţii ochilor şi a pielii.

Combate infecţiile

Datorită atenţiei sporite pe care o acordă sistemului imunitar este un pion important în lupta împotriva infecţiilor,păstrează mucoasele hidratate şi sporeşte activitatea celulelor albe.

Pentru vedere este importantă mai ales că este responsabilă cu adaptarea ochilor la schimbările de lumină şi îi păstreză hidrataţi. Şi retina beneficiază de pe urma ei,mai ales că în cantităţi normale vitamina A previne apariţia cataractei şi a degenerării maculare.

Un alt rol important pe care îl îndeplineşte este acela de a contracara efectele radicalilor liberi şi toxinele care atacă pielea.

Află ce alte afecţiuni previne vitamina A pe clicksanatate.ro.