Ce stiluri de design interior sunt în tendințe pentru amenajarea bucătăriei

Dacă îți place să gătești și preferi mâncarea făcută în casă în detrimentul meselor luate în oraș, atunci bucătăria este locul unde se întâmplă magia pentru tine. De aceea, e important să faci din această încăpere un spațiu în care să te simți bine.

image

Depozitarea eficientă este elementul cheie atunci când vorbim de amenajarea bucătăriei, orice stil ai alege, trebuie să incluzi spații de depozitare practice, astfel încât să ai loc pentru toate cele necesare atunci când gătești. Dacă nu știi ce stil de design interior se potrivește mai bine bucătăriei tale, continuă pentru a descoperi exact ce ți se potrivește. 

Iată care sunt tendințele în materie de design interior când vine vorba de amenajarea bucătăriei: 

Bucătăria cu accente nordice 

Stilul minimalist este unul extrem de popular în ultimii ani, fiind ceva ce îmbină elemente moderne cu simplitatea elegantă și clasică. Dacă vrei o bucătărie cu accente nordice, atunci alege niște culori neutre, dulapuri simple, fără mânere vizibile și electrocasnice cât mai discrete. Ai grijă să încorporezi frigiderul alături de restul mobilierului, pentru a obține un aspect unitar. Un exemplu potrivit pentru acest stil ar fi combina frigorifică Beko de la Altex.ro, care are un aspect simplist ce se va potrivi de minune cu restul elementelor din bucătăria ta în tonuri scandinave. Un astfel de mobilier pentru bucătărie este destul de greu de îngrijit, așa că trebuie ales cu mare atenție. 

Bucătăria în stil industrial

Stilul industrial poate fi ideal pentru amenajarea unei bucătării. Niște detalii de cărămidă, piese închise la culoare, garnituri din metal în nuanțe de bronz și ai o bucătărie autentic industrială. Fiind într-o cromatică închisă la culoare poate fi destul de practică, nu se va păta cu ușurință, contrar bucătăriei scandinave care e mai sensibilă la acest capitol. Ține cont de faptul că dacă optezi pentru o bucătărie în stil industrial, va trebui să ajustezi și restul casei cu câteva elemente specifice pentru a te putea bucura de un tot unitar plăcut și armonios. 

Bucătăria în stil tradițional 

Accente de lemn, dulapuri bleumarin sau verde olive, toate acestea sunt elemente care se încadrează în stilul tradițional. Bucătăria tradițională va avea multe dulapuri cu mânere decorative deosebite, instrumente de gătit plasate la vedere și lustre cu lumină caldă. Această bucătărie va fi un loc cald, primitor și plăcut, unde vei putea găti cu drag. Este ideală pentru familii, având acel aer de „acasă”. Poate fi personalizată cu obiecte decorative personale: fotografii, felicitări sau ornamente handmade, toate vor da o tușă specială încăperii și o vor transforma în spațiul preferat al casei. 

Așadar, bucătăria poate fi locul în care să te simți cel mai bine din casă, atâta timp cât alegi un stil care să te reprezinte și în care să te simți bine și în elementul tău. Stilul minimalist scandinav, cel industrial și cel tradițional sunt doar o parte din cele mai populare opțiuni pentru amenajarea bucătăriei. Sperăm că ideile noastre te-au inspirat pentru a face cea mai bună alegere pentru propria locuință.

Sursă foto: unsplash.com.