«Ce vopsea să aleg când zugrăvesc?»

1 51196 original jpg jpeg

Economiseşti bani, efort şi zugrăveşti mai rar dacă vei cumpăra materialele cele mai bune. De pildă, un trafalet cu părul scurt nu va absorbi o cantitate mare de material şi ajută la o mai bună acoperire.

Cum alegi vopseaua lavabilă?

Foarte uşor de aplicat,vopseaua lavabilă este cea mai bună alegere pentru decorarea dormitoarelor sau a sufrageriei. Ceea ce trebuie să urmăreşti este să aibă o mare putere de acoperire,ceea ce înseamnă că vei aplica mai puţine straturi de vopsea. În acest fel,vei consuma şi mai puţină vopsea,iar efortul de aplicare va fi minim.

Ştiai că…

…aditivii incluşi în vopselele lavabile îi dau o rezistenţă mare la murdărire,zgâriere şi pătare,dar şi o durabilitate mai mare în timp?

Vopsea ecologică pentru dormitoare

Special pentru dormitoare,mai ales pentru cele destinate copiilor,a fost creată vopseaua ecologică,fără miros,în nuanţe foarte variate. Avantajul acestor vopsele este că folosesc exclusiv materii prime de origine minerală,animală şi vegetală,precum calcarul şi uleiuri de plante. De aceea,este benefică îndeosebi persoanelor alergice.

În baie şi bucătărie

Pentru încăperile expuse umezelii,vopseaua potrivită este cea lavabilă cu un conţinut ridicat de aditivi antimucegai. Înainte de a o aplica este bine să foloseşti şi o soluţie antimucegai pe care o laşi să acţioneze cinci-zece minute. La fel de eficientă este şi vopseaua pe bază de cauciuc. Se spală foarte uşor şi nu lasă aburii să pătrundă în pereţi.

Alegerea culorilor

În dormitor sunt recomandate culorile mate,care conferă linişte,şi nuanţele calde pentru pereţi. În schimb,în sufragerie este indicat să mergi pe culori intense,stimulatoare. Pentru bucătărie cea mai inspirată este culoarea galbenă care creşte apetitul.

Extrapont

Evită crearea urmelor pe tavan,folosind scotch-ul de hârtie care nu se îndepărtează cu tot cu vopseaua pe care a fost aplicat.