Ceai verde contraindicaţii. 5 cazuri când nu este recomandat

ceai verde contraindicaţii jpeg

Ceai verde contraindicaţii. Ceaiul verde este una din cele mai populare băuturi, după apă, fiindcă e aromat şi are o mulţime de proprietăţi benefice asupra organismului. Există însă cazuri când nu e recomandat.

Apreciat şi consumat peste tot în lume, reduce riscul bolilor cardiovasculare, împiedică apariţia cariilor, ajută la pierderea în greutate, conservă densitatea osoasă şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Totuşi, nutriţioniştii susţin că pe lângă numeroasele beneficii, ar exista şi câteva contraindicaţii în ceea ce priveşte ceaiul verde.  

1. Ceai verde contraindicaţii - Nerecomandat mămicilor care alăptează

Cafeina din ceaiul verde poate trece în laptele matern, de aceea proaspetele mămici trebuie să aibă grijă să nu consume ceai seara, întrucât îi poate agita pe cei mici. Tot din cauza conţinutului de cafeină, există contraindicaţii şi pentru cei care au probleme cu asimilarea calciului. Trebuie spus însă că efectul cafeinei din ceai este mai mic decât cel al cafeinei din cafea, datorită prezenţei în ceai a taninilor şi a L-teaninei, un aminoacid care induce o stare de relaxare.

2. Diminuează efectele chimioterapiei

Ceaiul verde nu le face bine celor care fac chimioterapie, deoarece poate reduce efectele tratamentului şi gradul de absorbţie a fierului din fructe şi legume. S-a constatat că extractele de ceai verde, comercializate sub formă de capsule, stimulează o genă a celulelor afectate de cancer, făcându-le mai puţin receptive la medicamentele folosite pentru combaterea bolii.

3. Ceai verde contraindicaţii - Contraindicat persoanelor cu hepatită

În cazul hepatitei virale A, ceaiul verde trebuie consumat doar cu acordul şi îndrumarea unui medic specialist. Persoanele care suferă de afecţiuni renale, hepatice, anxietate, ulcere, ar trebui să îl consume în cantităţi mici.

4. Scade efectul medicamentelor antihipertensive

Ceaiul verde diminuează efectele medicamentelor folosite pentru scăderea tensiunii arteriale, respectiv efectele betablocantelor. Pentru că este o sursă de vitamina K, nu este indicat nici persoanelor care urmează un tratament cu anticoagulante, nici în combinaţie cu aspirina.

5. Ceai verde contraindicaţii - Poate produce insomnie

Pentru că are în compoziţie teină, ceaiul verde dă energie organismului, de aceea nu trebuie băut înainte de culcare. Cel mai recomandat este să îl consumi până în orele 18-19. Dacă vrei totuşi să savurezi un ceai înainte de a adormi, încearcă unul relaxant, din plante – lavandă, tei, muşeţel.

De reţinut! E bine să consumi doar 2-3 ceşti de ceai verde pe zi.Recente