Cele mai frumoase lalele

1 74000 original jpg jpeg

Gingaşe şi colorate, lalelele se numără printre florile care vestesc primăvara. În trecut, bulbii de lalele erau atât de scumpi, încât erau oferiţi ca dar de nuntă, fiind socotiţi un cadou de mare preţ.

Simbolul iubirii

Se spune că lalelele au apărut în urma unei poveşti de iubire neîmplinite. În Persia,trăia prinţul Farhad,care s-a îndrăgostit de cea mai mai frumoasă fată din ţinut,Shirin.Tânăra era săracă,iar familia prinţului nu a fost de acord cu iubirea lor. Când prinţul era plecat la război,rudele l-au minţit şi i-au trimis vorbă că fata a murit. Copleşit de durere,prinţul s-a grăbit spre casă,dar calul său a alunecat pe stânci iar bărbatul şi-a găsit sfârşitul. Pe locul unde a murit au apărut două lalele roşii,simbolul iubirii dintre cei doi tineri.

Lalele Balerina

Cu un parfum uşor dulce,asemănător celui de mandarine,aceste flori cu petale în culoarea apusului de soare vor ieşi cu siguranţă în evidenţă,în grădina ta. Au fost cultivate pentru prima dată în 1915 şi au o înălţime de aproximativ 50 de cm. Înfloresc la sfârşitul lunii aprilie,începutul lunii mai.

Lalele Barbados

Reprezentând un soi relativ nou,cultivat pentru prima dată în 1999,lalelele Barbados au o frumuseţe exotică. Sunt de un roşu intens,iar marginile petalelelor sunt franjurate,ceea ce le conferă un aer unic. Fac flori bogate,care îşi deschid petalele în luna mai. Bulbii acestui soi sunt mai sensibili,fiindcă îngheaţă cu uşurinţă.

Lalele negre

Visul a generaţii întregi de cultivatori de lalele a fost acela de a obţine laleaua neagră,însă până acum nu s-a reuşit acest lucru. Există în schimb lalele mov închis,care bat înspre negru atunci când nu sunt expuse la lumina puternică a soarelui. Dintre multele soiuri de aşa-zise lalele negre,cele mai spectaculoase sunt Burgundy,Regina nopţii şi Diamante Negre. Acestea din urmă seamănă cu bujorii când se deschid,având o nuanţă maro-roşiatic la exterior şi mov la interior.

Lalele Shirley

Spre deosebire de soiul Barbados,lalelele Shirley sunt mult mai rezistente la frig,ba chiar au nevoie de temperaturi mai scăzute pentru a înflori primăvara următoare. Curios este că,atunci când înfloresc,au nuanţa untului,dar în 1-2 zile marginile petalelor se colorează în tonuri de violet,în funcţie de temperatura de afară. Se deschid în lunile aprilie şi mai.

Lalele Pinocchio

Fac parte din categoria lalelelor pitice,care nu depăşesc 25 de cm înălţime. Sunt printre cele mai căutate plante ornamentale datorită florilor lungi,în formă de cupă. Le recunoşti cu uşurinţă după petalele roşii,cu margini albe ca zăpada. Înfloresc la sfârşitul lunii aprilie şi preferă zonele parţial umbrite.Recente

3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg