Ciupercile care te ajută să trăieşti mai mult

1 69636 original jpg jpeg

Asiaticii le ştiu şi le folosesc de mii de ani, iar oamenii de ştiinţă le-au tot inclus în studiile lor clinice, pentru a le descoperi toate beneficiile pentru sănătate. Iată câteva dintre cele mai importante proprietăţi ale ciupercilor Reishi şi Shiitake!

Ciupercile medicinale au surprins cercetătorii ştiinţifici când au dovedit că deţin calităţi terapeutice demne de luat în considerare,cum ar fi scăderea tensiunii arterialeşi creşterea speranţei de viaţă.

Sunt multe astfel de ciuperci care luptă cu bolile şi există şi un nume pentru tratamentele cu ciuperci,de tipul Ganoderma;se numeşte micoterapie şi este o treabă foarte serioasă,care poate da rezultate peste aşteptări.

Ciuperca Shiitake inhibă formarea celulelor canceroase

Se cultivă de aproape un mileniu pe teritoriile Japoniei şi Chinei această ciupercă-minune pentru sănătate. Shiitake,cu „Lentinus edodes“ denumirea ştiinţifică,este foartă bogată în elemente nutritive,precum fier,zinc,fosfor,seleniu,potasiu şi multe vitamine,dintre care B2,B3,B5,B6,D. Dacă mănânci trei astfel de ciuperci pe săptămână,te bucuri de un tonus mai bun şi vei simţi îmbunătăţiri şi la nivelul puterii de concentrare şi înţelegere.

Unele studii ştiinţifice în domeniu au scos la iveală că această ciupercă are legătură cu longevitatea şi poate fi un bun remediu împotriva apariţiei şi a dezvoltării cancerelor. De fapt,datorită substanţei lentinan pe care o are în compoziţie,Shiitaki întăreşte sistemul imunitar,îl ajută să lupte cu bolile şi să le învingă. Mai mult,inhibă formarea tumorilor maligne şi ajută la regresul lor.

Reishi este un aliat de năpdejde pentru hipertensivi

Ai auzit cu siguranţă de ciuperca Ganoderma,mai precis de Reishi,numită şi „Ganoderma lucidum“,despre care se cunosc informaţii încă de acum două mii de ani. I se mai spune şi „ciuperca miraculoasă“,de către populaţia chineză,pentru că aceasta are în compoziţie nişte substanţe amare,dar şi polizaharide,care împreună atacă celulele canceroase şi le împiedică să se înmulţească. Mai mult decât atât,Reishi le dă energie şi le întăreşte sistemul imunitar celor care trec prin şedinţe de chimioterapie.

Un alt beneficiu important dat de aceste ciuperci organismului se referă la reducerea nivelului de colesterol „rău“ din sânge şi la reglarea tensiunii arteriale.

Tratamentul cu astfel de ciupercise administrează numai cu acordul medicului,pentru că pot da reacţii advsere,cum ar fi alergii. Sunt interzise pe perioada sarciniin şi a alăptării.

Foto:primed.rs