Cum să te bucuri de o locuinţă curată şi ordonată în fiecare zi

1 pamatuf de praf jpg jpeg

Păstrarea curăţeniei în casă poate deveni o sarcină dificilă, mai ales în această perioadă în care multe dintre noi lucrăm încă de acasă şi şcolile rămân închise. De aceea este foarte important să ţii sub control toate acele mici sarcini zilnice, care te ajută să îţi menţii casa curată şi bine organizată, astfel încât fiecare membru al familiei să se simtă cât mai confortabil.

Iată câteva sfaturi despre ce poţi face pentru a te bucura în fiecare zi de o locuinţă bine pusă la punct.

Cumpără inteligent

Pentru că în anul care a trecut am petrecut atât de mult timp acasă, multe dintre noi s-au văzut în situaţia de a reorganiza spaţiul locuinţei pentru a acomoda necesităţile fiecărui membru al familiei. De asemenea, multe persoane au optat pentru o redecorare generală sau au schimbat diferite obiecte de mobilier sau electrocasnice pentru a corespunde mai bine noilor nevoi din timpul pandemiei. Dacă şi tu ai în plan să redecorezi sau să schimbi anumite obiecte din casă, sfatul cel mai bun este să faci alegeri inteligente care să te ajute să îţi menţii casa în ordine, fără să pierzi prea mult timp pentru asta. De exemplu, dacă vrei să-ţi reutilezi bucătăria optează pentru un frigider sau un aragaz din inox antiamprenta, care sunt mai uşor de curăţat într-un timp foarte scurt.

Un program de curăţenie

Un program de curăţenie bine pus la punct te poate ajuta să îţi păstrezi casa curată, fără să pierzi prea mult timp în acest sens. La categoria activităţilor zilnice poţi include: aranjarea patului, spălatul vaselor, curăţarea diferitelor suprafeţe din toate camerele şi măturarea sau aspirarea podelelor. O dată pe săptămână este indicat să speli rufele, să aspiri în profunzime toate covoarele, să cureţi baia şi bucătăria, să dai cu mopul în toată casa şi să schimbi aşternuturile paturilor. Lunar, spală geamurile, fă curăţenie în dulapurile din bucătărie şi din baie, spală perdelele de duş şi covoraşele de baie. Anual, preferabil primăvara, spală covoarele şi draperiile, fă o curăţenie profundă în toate dulapurile din casă şi reorganizează toate acele spaţii în care se strâng tot felul de obiecte de care e posibil să nu mai ai nevoie.

Curăţenie din mers

Aceasta este cea mai simplă modalitate de a-ţi menţine casa curată şi ordonată tot timpul. Asta înseamnă să ţii totul din scurt şi să nu amâni anumite sarcini. De exemplu, în timp ce găteşti, spală toate vasele şi ustensilele pe care le utilizezi şi pune-le imediat la loc. Dacă le laşi să se adune în chiuvetă, o să îţi vină mai greu să te apuci de ele după masă. Regula generală este să pui lucrurile la locul lor după ce le-ai folosit. Este valabil şi pentru hainele proaspăt spălate sau călcate, dar şi pentru jucăriile copiilor. De altfel, este o idee bună să-i înveţi să îşi pună singuri lucrurile şi jucăriile la locurile lor.

Decizii amânate

Se spune că într-o casă dezorganizată stăpânii amână decizii şi dacă te gândeşti bine este adevărat. Multe dintre obiectele care ne încarcă inutil spaţiul reprezintă, de fapt, lucruri care nu ne mai fac plăcere, dar de care, în acelaşi timp, ne este greu să ne despărţim. Pentru a te bucura de o casă curată şi aerisită în care să-ţi facă plăcere să îţi petreci timpul, renunţă la lucrurile pe care nu le mai foloseşti, de care nu mai ai nevoie sau care au fost deja înlocuite cu alte lucruri de o calitate mai bună sau doar mai noi. Dacă o parte dintre aceste obiecte sau lucruri sunt încă într-o stare foarte bună, le poţi dona unor organizaţii caritabile, în beneficiul altor persoane care au mai multă nevoie de ele. Astfel, o să-ţi eliberezi casa de surplusul de lucruri inutile care îţi fac sarcinile legate de curăţenia casei mai grele.

Să faci curăţenie în casă este rareori plăcut, dar ţinând cont de sfaturile de mai sus acest proces o să-ţi ia mai puţin timp, iar tu te vei bucura în fiecare zi de o casă ordonată.

Sursă foto: Pexels.comRecente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg