Curăţenia de primavară: Cele mai bune sfaturi de la bunica

1 68605 original jpg jpeg

Dacă nu ştie bunica cele mai bune trucuri şi sfaturi pentru curăţenia de primăvară, atunci cine? Doar nu degeaba mâinile ei magice au trecut testul timpului.

Abilitatea de a face curat bine şi rapid nu este ceva cu care ne naştem,ci,mai degrabă,ceva ce trebuie să exersămi ani la rândul până să ne iasă aşa cum vrem. Nimeni nu este scos din pântecele mamei sale ştiind deja cum să scoată pata de vin roşu dintr-o faţă de masă albă. Aşa că e de înţeles de ce,atunci când dăm de greu,apelăm la sfaturile mamei sau,şi mai bine,la cele ale bunicii.

Foloseşte untul de arahide pentru a scoate guma din haine

Dacă ai copii mici,ştii deja cât de dificil este să scapi de guma care s-a lipit pe saltea sau pe hainele lor,iar de cele mai multe ori unica soluţie pare să fie foarfeca. Totuşi,pentru a nu afecta bunurile din casă,acoperă guma cu unt de arahide şi lasă să acţioneze timp de câteva minute înainte de a curăţa.

Curăţă rosturile dintre plăcile de gresie cu bicarbonat de sodiu

Aproape toate bunicile au fost văzute măcar o dată curăţând podelele cu bicarbonate de sodiu înmuiat în puţină apă. Acesta face minuni,mai ales la rosturile dintre plăcile de gresie sau la colţuri,acolo unde se adună murdăria care nu iese la o simplă spălare cu mopul. Acesta este babyfriendly,nu dăunează materialelor şi nu are miros. De asemenea,poate fi folosit şi pentru a curăţa blaturile din dulapuri,chiuvetele din oţel inoxidabil,cuptoarele cu microunde şi multe altele.

Taie bureţii de vase în jumătate

Nu doar că acest truc te ajută să salvezi nişte bani,dublând durata de viaţă a buretelui,dar acesta se va usca mai repede şi se va potrivi mai uşor în spaţiile înguste.

Foloseşte pasta de dinţi la curăţarea bijuteriilor de argint

În cazul în care nu ai nici timp şi nici bani ca să îţi cumperi un set nou de bijuterii de argint pentru petrecerea din week-end,nu intra în panică. Pasta de dinţi va salva situaţia. Doar frecă blând obiectele de care ai nevoie,spală-le bine,lasă-le să se usuce întinse pe un prosop absorbant şi asta e tot. Acum le poţi refolosi cu încredere.

Scapă de urmele de adeziv cu un strop de ulei

Dacă nu ştii cum să ştergi urmele de adeziv lăsate de etichete pe obiectele din lemn,sticlă sau plastic,pune cu încredere ulei de măsline pe o cârpă moale şi şterge zona afectată. După câteva astfel de tamponări,vei scăpa de probleme.