DECO Sufrageria, camera-vedetă în sezonul rece

1 46676 original jpg jpeg

Afară e frig şi nici prin gând nu-ţi trece să ieşi la o plimbare. Aşa că-ţi petreci o mare parte din zilele libere la căldurică, în sufragerie, uitându-te la un film bun. Iată cum îţi poţi face şederea şi mai plăcută.

Dacă în timpul verii sufrageria era camera de trecere,între micul dejun şi serviciu sau între serviciu şi ieşit în oraş,în lunile reci devine camera-vedetă. Când vremea este prea ploioasă şi frigul prea tăios,sufrageria ne primeşte cu tot confortul şi căldura. Iar ca timpul petrecut la un film bun sau la o vorbă cu prietenii să fie şi mai plăcut,poţi apela la unele trucuri.

Aşa creezi senzaţia de spaţiu!

Ai văzut cât de iritată te simţi când petreci prea mult timp într-o cameră înghesuită? Pentru a avea o toamnă şi o iarnă liniştite,poţi lua în calcul chiar redecorarea sufrageriei. Bine,nu te gândi la zugrăvit şi la schimbat mobile. Mai degrabă gândeşte-te la ce obiecte poţi renunţa (sau muta în alte încăperi) pentru a da senzaţia de spaţiu.

-Chiar ai nevoie de suportul de reviste sau de cel de CD-uri şi DVD-uri? Înlocuieşte-le mai degrabă cu un ghiveci de flori sau un alt obiect decorativ,pe care să le pui în faţa ferestrei. -Sufrageria are culori prea întunecate? Cumpără tot felul de păturici şi de perne deschise la culoare şi poziţionează-le strategic prin cameră. -Dacă ai un perete liber,cumpără un tablou şi pune-l chiar în mijloc. Astfel,privirea va fi atrasă de el şi nu de marginile camerei. -De asemenea,depărtează puţin mobila de perete. S-a dovedit că acest truc dă mereu impresia de cameră mai spaţioasă.

Şi acum,curăţenia

Cu cât sufrageria va fi mai curată şi mai aerisită,cu atât te vei simţi mai bine în orele tale de relaxare. Începe cu o curăţenie generală,pe care o reiei mai apoi săptămânal.

-

,iar dacă sunt prea murdare poţi folosi un amestec din trei linguriţe de oţet,patru litri de apă şi soluţie specială de curăţat ferestrele. Şterge cu o lavetă specială,iar la final cu o bucată de ziar.

-

săptămânal. Insistă cu aspiratorul sub ea,acolo unde se pot strange praf şi diverse obiecte care îţi mai pot scăpa. Ca să scapi de miros,la fiecare curăţenie periaz-o cu apă simplă sau amestecată cu soluţie specială.

-

,o poţi şterge în fiecare săptămână cu un amestec din cantităţi egale de ulei de măsline şi suc de lămâie.