Decorează-ţi casa cu flori exotice

1 46542 original jpg jpeg

A venit toamna şi, pentru că este greu să te obişnuieşti cu zilele posomorâte, îţi propun să-ţi umpli casa cu plante exotice, care să-ţi reamintească de frumuseţea verii.

Maranta

Este floarea ale cărei origini se află în Brazilia. Frumuseţea ei stă în tonurile diferite de verde ale frunzelor. Pe măsură ce planta îmbătrâneşte,acestea se închid la culoare. Florile sunt mici,albe sau liliachii şi au pete mici,purpurii.

Te vei bucura mai mult de ele dacă aşezi planta într-un loc umbros,unde are parte de căldură şi de umiditabte. Atenţie,însă,udată prea des într-o atmosferă uscată,rişti ca frunzele să se înnegrească pe margini.

Orhideea-fluture

Plantă „extravagantă“ datorită florilor ei în formă de fluture, Phalaenopsis sau orhideea-fluture înfloreşte foarte mult, aproape şase luni pe an.

În plus, nu este deloc pretenţioasă,având nevoie doar de apă din abundenţă când pământul i s-a uscat. Poţi decora foarte frumos bucătăria sau baia cu o orhidee-fluture la fereastră. Va fi încântată de umiditatea din aceste încăperi.

Bromeliile

Au frunzele dispuse în rozetă, iar florile lor pot dura chiar şi şase luni. Una dintre speciile apreciate este Vriesea splendens. Cu ea poţi decora foarte frumos o cameră de apartament, deoarece surprinde plăcut atât prin frunzele lungi, de un verde intens, cât şi prin florile mici şi roşii, grupate în spic.

Preferă să fie poziţionată într-un loc însorit, să fie udată la două-trei zile şi are nevoie de o umiditate atmosferică ridicată.

Bambusul

Este mulţumit dacă îl pui în orice colţ al sufrageriei,te va bucura în zilele ploioase de toamnă. Alege o specie de bambus care nu creşte mai mult de 50 de centimetri.

Tot ce trebuie să faci pentru a-l îngriji este să-i pulverizezi apă pe frunze de trei ori pe săptămână. Bambusul poate fi pus în pământ sau în vase cu apă,în care se dezvoltă la fel de bine.