Fă din saltea un mediu sănătos de a dormi!

1 53444 original jpg jpeg

Un somn liniştit poate începe cu o saltea care menţine poziţia corectă a corpului, dar va avea nevoie de îngrijire specială, dacă doreşti să-i prelungeşti rezistenţa în timp. Specialiştii în saltele îţi oferă câteva sfaturi de pus în practică începând chiar de astăzi.

Primul şi cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să întorci salteaua de pe o parte pe alta o dată la câteva luni. În acest fel eviţi formarea unor adâncituri în saltea,iar coloana îţi este menţinută în poziţie corectă tot timpul.

O metodă tradiţională pentru neutralizarea mirosurilor neplăcute este presărarea de bicarbonat de sodiu,urmată de punerea husei.Dacă îţi plac uleiurile esenţiale,poţi turna  o picătură de uleila o linguriţă de bicarbonat înainte să-l presari pe saltea.

Saltelele moderne de azi te scutesc de acest efort,deoarece majoritatea dintre ele permit o bună circulaţie a aerului în timpul somnului şi împiedică formarea mirosurilor neplăcute cauzate de transpiraţie.

Dacă alegi o saltea cu ioni de argint,aceasta împiedică dezvoltarea larvelor de acarieni şi elimină mirosul de transpiraţie de pe textile. Aceşti ioni de argint protejează,de asemenea,şi epiderma. O altă variantă posibilă este achiziţionarea unei saltele tratată cu capsule parfumate de iasomie şi trandafir,ce degajă mirosul la presiunea corpului asupra saltelei.

Spală periodic husa de acoperirea saltelei la maşina de spălat. Obişnuieşte-te să aspiri salteauaatunci când ai scos husa,pentru a înlătura şi cele mai fine fire de praf.

Depozitarea saltelei într-un loc aerisit şi uscat pentru câteva ore va face ca aerul să circule în interiorul ei şi să usuce şi straturile din profunzime. Rama patului trebuie,de asemenea,curăţată înainte de a monta la loc salteaua,deoarece şi aici se pot dezvolta larve,pânze de păienjeni sau răşină.

Petele proaspete  pot fi eliminate cu ajutorul unei soluţii din sare,bicarbonat de sodiu şi apă. Fă o pastă cu ajutorul căreia să freci pata,iar după 30 de minute curăţă cu ajutorul unei perii. Foloseşte apă rece şi o cârpă umedă pentru a înlătura excesul.

În cazul saltelelor cu spumă de memorie,evită să foloseşti apă. Aceasta intră în structurile celulare şi cu siguranţă nu îţi doreşti o saltea udă pe care să dormi. Foloseşte o cârpă uşor umedă.

Astfel,  poţi avea o saltea aerisită,lipsită de impurităţi şi care îţi asigură un somn profund şi liniştit.