FOTO Casa în care Julia Child a gătit faimoasele ei reţete, scoasă la vânzare. Cum arată bucătăria?

1 fotojet jpg jpeg

Casa din Washington, în care celebra Julia Child a preparat reţetele delicioase pe care le-a publicat apoi în cartea “Mastering the Art of French Cooking”, este scoasă la vânzare! Iar valoarea ei nu constă numai în locaţia pe care o are sau în diversele îmbunătăţiri care i-au fost aduse de-a lungul anilor!

Aflată în Georgetown, casa de un galben ca untul a fost căminul în care Child şi-a exersat talentul de bucătar, din 1948 până în 1959, când s-a mutat cu soţul ei, Paul Child, în altă locuinţă. Julia a început să gătească faimoasele ei reţete franţuzeşti în 1956, după şederea pe care o avusese la Paris, unde s-a îndrăgostit de preparatele franţuzeşti. Child ajunsese pe bătrânul continent când partenerul ei a fost trimis la Paris într-o delegaţie întinsă pe câţiva ani buni.

Casa din secolul al IXX-lea a fost construită de Edgar Murphy într-o perioadă în care cei mai mulţi vecini erau persoane de culoare, după cum ne informează Washington Post. Child a reamenajat bucătăria şi a instalat un aragaz pe gaz, modelul Garland Model 182, de 400 de dolari, o avere la acea vreme. Îmbunătăţirile aduse principalei camere din casă au făcut posibilă o nouă activitate pe care Julia Child începuse să o îndrăgească – să le înveţe şi pe alte femei să gătească în stilul franţuzesc.    

Cu trei dormitoare şi trei băi, fosta casă a Juliei Child a suferit, de-a lungul vremii, numeroase renovări. Actualul proprietar al clădirii, Rory Veerers-Carter, a cumpărat casa în 2015 şi de-atunci aproape că a făcut-o de nerecunoscut, a modernizat-o pentru a putea fi folosită de următorii proprietari după cum doresc.

La ce preţ a scos-o la vânzare?

Agenţia imobiliară care o are listată a evaluat-o la 3,5 milioane de dolari.

Se pare că bunica proprietarului Veerers-Carter era o admiratoare de-ale Juliei Child, care urmărea cu interes emisiunile acesteia. “Atraşi tocmai de munca enormă din spatele acestui proiect, proprietarul şi-a dorit nespus să păstreze farmecul acestei case emblematice”, au declarat cei care au emis anunţul de vânzare.

La parter, există o sufragerie, un birou, un foaier şi o cameră de retuşare a machiajului, cum se spunea pe vremea Juliei Child la toalete. Bucătăria beneficiază de cea mai modernă aparatură, iar, în timpul renovării, s-a preferat păstrarea unora dintre pereţii care existau la început.   

Bucătăria are acces spre exterior, iar, la etaj, sunt cele trei dormitoare ale casei.

Julia Child a murit în 2004, în Montecito, California, din cauza insuficienţei renale, cu numai două zile înainte de-a împlini 92 de ani.

Foto – The French Chef (1962), agenţia de imobiliare TTR Sotheby’s International Realty



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg