Gândire pozitivă. Lucruri pentru care putem să fim recunoscători în 2022

1 2022 shutterstock 2060065478 jpg jpeg

Luăm multe lucruri de-a gata, considerăm că ni se cuvin şi nici nu ne mai trece prin cap cât de norocoşi suntem că le avem în viaţa noastră. De fapt, ceea ce nouă ni se pare o nimica toată poate fi, pentru altcineva, întregul lor univers.

Dacă ne-a învăţat ceva pandemia asta e că trebuie să nu mai luăm de-a gata prietenii sau relaţiile personale şi profesionale. Dacă nu ni s-a întâmplat chiar nouă, am văzut cu toţii în jurul nostru cum cunoscuţi de-ai noştri au pierdut câte o persoană dragă, un serviciu bun, vacanţa ideală sau economiile de-o viaţă în ultima perioadă.

Pe măsură ce ne-am luat “Adio!” de la 2021, ne gândim cu oarecare incertitudine, dar şi speranţă la anul ce-a venit. Şi, ca la început de orice an, cântărim lucrurile bune din viaţa noastră şi suntem recunoscători pentru ele. Aşadar pentru ce putem fi recunoscători în 2022?  

Prietenii pe care-i avem

Fie că sunt numeroşi sau puţini la număr, fiecare dintre noi are măcar un prieten care ne-a rămas alături la bine şi la greu. Aşadar poate e timpul să-i valorificăm mai mult pe aceşti prieteni, să-i sunăm mai des, să-i întrebăm ce mai fac, dacă îi putem ajuta cumva şi să le mulţumim că ne sunt întotdeauna alături.   

Familia

Rudele noastre, părinţii, verişorii, fraţii ne iubesc aşa cum suntem, cu calităţi şi defecte cu tot, aşadar merită câteva gânduri bune transmise la început de an. Cei care sunt sânge din sângele tău nu te vor părăsi niciodată la nevoie, vor fi familia ta pentru totdeauna.

Animalele de companie

Căţeii te iubesc necondiţionat fără să aştepte nimic în schimb de la tine. Cine mai face asta în afară de blănoşii noştri care dau din coadă şi te ling pe faţă în ciuda faptului că ai întrâziat să-i scoţi la plimbare sau ai o zi mai proastă şi nici măcar nu-i bagi în seamă?!

Speranţa într-un viitor mai bun

Chiar dacă am întâmpinat greutăţi în 2021, n-avem încotro decât să privim spre viitor cu încrederea că va fi bine. Pandemia nu s-a încheiat, după cum vedem cu toţii, dar asta nu înseamnă nici că nu ne putem trăi viaţa cât mai satisfăcător posibil. Avem, aşadar, posibilitatea de ne face planuri noi pentru 2022, de-a ne bucura de momentele frumoase pe care le trăim şi de-a fi recunoscători că suntem în viaţă, pregătiţi de noi provocări.

foto - Shutterstock