Idei simple pentru aranjarea mesei de Crăciun

1 66317 original jpg jpeg

Masa festivă de Crăciun este un moment special care reuneşte întreaga familie într-o atmosferă călduroasă condimentată de poveştile pline de farmec ale celor dragi. Iată de ce trebuie să fii atentă şi să pui în aplicare aceste idei simple pentru aranjarea mesei de Crăciun.

De multe ori,ne putem lăsa purtaţi de imaginaţie în alegerea decoraţiunilor ideale,dar nu trebuie să pierdem din vedere imaginea de ansamblu.

„Primul pas în ceea ce priveşte decorarea căminului în spiritul sărbătorilor de iarnă este stabilirea culorilor. Poţi alege culorile tradiţionale precum roşu şi verde sau poţi opta pentru ceva mai îndrăzneţ precum alb,argintiu,auriu,verde,albastru sau mov.În tendinţe anul acesta sunt decoraţiunile în tonuri discrete de vanilie sau cupru,care îmbină aspectul tradiţional cu cel elegant. ”declară  Elena Miron,designer de interior kika.  

Simplitatea este secretul eleganţei

Când începeţi amenajarea mesei festive,alegeţi o piesă centrală şi derivaţi din aceasta tematica mesei. Aveţi grijă să nu supraîncărcaţi masa pentru a nu o transforma într-un cadru obositor. Aşadar,când începeţi decorarea mesei de Crăciun ţineţi minte regula de bază:nu exageraţi.Simplitatea este secretul eleganţei.

Dacă optaţi pentru amenajarea mesei festive într-un stil elegant şi modern,decoraţiunile argintii,asortate cu tacâmurile,reprezintă alegerea ideală. Pentru a încălzi atmosfera,includeţi lumânări decorative şi accesorii roşii şi aurii. De asemenea,puteţi adăuga decoraţiuni de tipul DIY (pe care le faci singură) precum conuri naturale de brad pe care le puteţi aşeza printre farfuriile şi paharele invitaţilor.

Luminiţele sau ghirlandele colorate pot fi elemente decorative atât pentru bradul de Crăciun,cât şi pentru masa festivă,oferind un aspect original. Dacă optaţi pentru aceast stil precis de amenajare a mesei,trebuie să fiţi foarte atenţi să nu supraîncărcaţi masa,ci să completaţi decorul existent.

Pentru aranjarea mesei poţi alege o temă centrală cum ar fi vanilie,măr copt,scorţişoară şi cub de zahăr pentru a aduce în casă magia sărbătorilor.