Jucării periculoase pentru câini. Ce obiect îi poate distruge dantura animalului tău de companie

1 caine jpg jpeg

Animalele de companie, în special câinii, iubesc jucăriile, însă, aceste mici obiecte pot fi periculoase dacă nu sunt alese cu atenţie!

Atunci când îi cumperi o nouă jucărie câinelui tău, atât tu, cât şi el veţi fi bucuroşi - animalul tău va fi recompensat şi fericit, iar tu te vei bucura de câteva minute de linişte, timp în care câinele tău se va juca. Nu toate jucăriile populare sunt şi sănătoase! Unele dintre ele pot reprezenta un risc semnificativ pentru sănătatea câinelui tău.

Bilele de tenis, pericol de sufocare

Poate pare puţin probabil ca animalul tău să se sufoce cu o minge de tenis, însă experţii avertizează că acest lucru este posibil, în special pentru câinii mari, cu fălci puternice. American Kennel Club (AKC) spune că mingile de tenis pot reprezenta un pericol real, deoarece jumătate din mingea de tenis poate să rămână în gâtul animalului, blocându-i căile respiratorii.

Totodată, mingea în sine nu este singurul pericol de sufocare. Unii câini ajung să sfărâme materialul său, să îl înghită, iar acesta ar putea cauza un blocaj intestinal, iar câinele ar putea necesita o intervenţie chirurgicală.

Substanţele de pe suprafaţa mingilor de tenis pot reprezenta un risc dacă sunt înghiţite, deoarece bilele sunt făcute pentru a rezista jocurilor de tenis întregi, nu pentru a fi mestecate, tocmai din cauza acestui aspect, ele pot conţine substanţe chimice.

Dantura puilor poate fi afectată

Suprafaţa bilelor de tenis este abrazivă, iar în combinaţie cu murdăria de pe jos sau cu nisipul din parcuri, această suprafaţă poate fi riscantă şi pentru dantura puilor: „Pe măsură ce câinele tău mestecă mingea de tenis, suprafaţa jucăriei acţionează ca un şmilgher, care, treptat, poate toci dantura şi o poate deteriora, iar acest lucru poate duce, în cele din urmă, la probleme dentare, cum ar fi: dificultăţi de mestecare‟, spune specialistul dentar venerinar Thomas Chamberlain.

Totodată, există şi alte lucruri pe care câinele tău nu ar trebui să le mestece. Ramurile copacilor şi batoanele de jucărie sunt alegeri obişnuite din rutina de joacă a câinelui, însă ar putea provoca iritaţii sau obstrucţii dacă sunt ingerate. Mestecarea obiectelor dure poate duce la deteriorarea dinţilor şi la dureri dentare, în special în cazul puilor.

Sursă foto: Shutterstock