La ce temperatură se păstrează alimentele. De la ouă la carne

1 60446 original jpg jpeg

Dacă deschizi frigiderul, toate sunt puse grămadă, brânzeturile alături de legume, fructe şi mâncare gătită. Apoi te miri că anumite alimente au prins un gust ciudat, iar altele s-au stricat înainte să le consumi. Află la ce temperatură se păstrează alimentele!

Ce nu ştiai este că fiecare dintre ele se pătrează mai bine la o anumită temperatură şi într-un anumit spaţiu al frigderului. Iată cum:

 La ce temperatură se păstrează alimentele - 3º pentru mâncarea gătită

Înainte să aşezi mâncarea gătită în frigider,o laşi să se răcească bine,apoi o acoperi cu un capac sau o pui într-o caserolă care se închide ermetic. O aşezi întotdeauna pe raftul de sus al frigiderului,deoarece aici poate fi păstrată la o temperatură de 0 º-3 º.

4 º pentru lactate

Dintre toate alimentele,lactetele împrumută cel mai repede mirosurile din figider. Aşa că dacă laşi brânza sau smântâna descoperite vei avea surpriza ca în câteva ore să aibă gust de peşte sau de ciorbă. Le pui în vase acoperite şi le aşezi pe raftul din mijloc,unde sunt între 3 º şi 4 º.

La ce temperatură se păstrează alimentele - 6 º pentru decongelarea cărnii

Când vrei să decongelezi carnea sau peştele,nu le lăsa în frigider în pungi de plastic şi nu le aşeza direct pe raft. Zeama care se scurge din ele va ajunge pe alte alimente şi le poate contamina cu diverse bacterii şi germeni. Cel mai bine este să le pui în cutii sau vase acoperite,pe raftul de jos,unde sunt între 4 º şi 6 º.

7 º pentru ouă şi sosuri

Uşa frigiderului este considerată o zonă mai caldă a firgiderului,de aceea poţi plasa aici ouăle,laptele,iaurturile,sucurile proaspete,untul şi sosurile. Înainte să aşezi ouăle în locul lor special,este bine să le speli. Ele pot fi contaminate cu salmonella sau alţi germeni periculoşi ce trec în alte alimente. Temperatura de  6 º-8 º este cea mai fluctuantă din frigider,de aceea aici aşezi alimentele pe care le consumi cel mai repede.

Asortarea culorilor în casă

La ce temperatură se păstrează alimentele - 8 º pentru legume şi fructe

Dacă ai posibilitatea,separă legumele de fructe şi aşază-le în cele două sertare diferite. Pentru că legumele au nevoie de mai multă umiditate,nu le scoate din pungile de plastic în care sunt ambalate. Fructele în schimb pot fi aşezate aşa cum sunt,direct în sertar. Aici temperatura este între 8 º şi 10 º,ideal pentru a le păstra proaspete câteva zile.Recente