La ce temperatură se păstrează alimentele. De la ouă la carne

1 60446 original jpg jpeg

Dacă deschizi frigiderul, toate sunt puse grămadă, brânzeturile alături de legume, fructe şi mâncare gătită. Apoi te miri că anumite alimente au prins un gust ciudat, iar altele s-au stricat înainte să le consumi. Află la ce temperatură se păstrează alimentele!

Ce nu ştiai este că fiecare dintre ele se pătrează mai bine la o anumită temperatură şi într-un anumit spaţiu al frigderului. Iată cum:

 La ce temperatură se păstrează alimentele - 3º pentru mâncarea gătită

Înainte să aşezi mâncarea gătită în frigider,o laşi să se răcească bine,apoi o acoperi cu un capac sau o pui într-o caserolă care se închide ermetic. O aşezi întotdeauna pe raftul de sus al frigiderului,deoarece aici poate fi păstrată la o temperatură de 0 º-3 º.

4 º pentru lactate

Dintre toate alimentele,lactetele împrumută cel mai repede mirosurile din figider. Aşa că dacă laşi brânza sau smântâna descoperite vei avea surpriza ca în câteva ore să aibă gust de peşte sau de ciorbă. Le pui în vase acoperite şi le aşezi pe raftul din mijloc,unde sunt între 3 º şi 4 º.

La ce temperatură se păstrează alimentele - 6 º pentru decongelarea cărnii

Când vrei să decongelezi carnea sau peştele,nu le lăsa în frigider în pungi de plastic şi nu le aşeza direct pe raft. Zeama care se scurge din ele va ajunge pe alte alimente şi le poate contamina cu diverse bacterii şi germeni. Cel mai bine este să le pui în cutii sau vase acoperite,pe raftul de jos,unde sunt între 4 º şi 6 º.

7 º pentru ouă şi sosuri

Uşa frigiderului este considerată o zonă mai caldă a firgiderului,de aceea poţi plasa aici ouăle,laptele,iaurturile,sucurile proaspete,untul şi sosurile. Înainte să aşezi ouăle în locul lor special,este bine să le speli. Ele pot fi contaminate cu salmonella sau alţi germeni periculoşi ce trec în alte alimente. Temperatura de  6 º-8 º este cea mai fluctuantă din frigider,de aceea aici aşezi alimentele pe care le consumi cel mai repede.

Asortarea culorilor în casă

La ce temperatură se păstrează alimentele - 8 º pentru legume şi fructe

Dacă ai posibilitatea,separă legumele de fructe şi aşază-le în cele două sertare diferite. Pentru că legumele au nevoie de mai multă umiditate,nu le scoate din pungile de plastic în care sunt ambalate. Fructele în schimb pot fi aşezate aşa cum sunt,direct în sertar. Aici temperatura este între 8 º şi 10 º,ideal pentru a le păstra proaspete câteva zile.



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg