Merele tratează refluxul gastroesofagian

1 80020 original jpg jpeg

Refluxul gastroesofagian este o afecţiune digestivă care se manifestă prin refularea conţinutului gastric din stomac în esofag. Este o problemă medicală din ce în ce mai comună, cauza fiind în special regimul alimentar şi stilul de viaţă. 

Refluxul gastroesofagian poate fi ameliorat şi cu ajutorul unor schimbări făcute în dietă. În primul rând, trebuie să eviţi mâncărurile picante şi prăjelile. Includerea în alimentaţie a fructelor şi legumelor este de asemenea necesară.

Sunt merele un remediu eficient?

Nu se poate spune cu exactitate dacă merele chiar reprezintă fructele minune care te scapă de refluxul gastroesofagian, dar în mod sigur la foarte multe persoane ele au dat rezultate pozitive.

Important e ce fel de mere cumperi şi cum le consumi

Cumpără doar mere organice şi alege soiurile mai dulci. Unul dintre motivele pentru care merele sunt recomandate în tratarea refluxului gastric este acela că ele conţin acid malic şi tartric, care ajută la neutralizarea acizilor din stomac.

Cu toate acestea, dacă deja ai mâncat prea mult la masă, un măr imediat după poate duce la arsuri gastrice. De exemplu, dacă ai avut o masă copioasă şi mănânci un măr e posibil ca refluxul gastric să fie chiar mai rău.

Când trebuie să mănânci mere pentru a scăpa de refluxul gastric?

Dacă vrei ca merele să fie un leac eficient pentru tratarea refluxului gastric, ai grijă ca atunci când mănânci să nu te suprasoliciţi. Adică să nu ajungi la senzaţia de saţietate. Apoi, consumă o jumătate de măr, dar nu oricum. Mărul trebuie mâncat în interval de 15 până la 20 de minute.

De asemenea, pentru a scăpa de refluxul gastric, merele ar trebui consumate cu 30 de minute înainte de culcare, dacă refluxul gastric se manifestă şi în timpul somnului.

Sursa foto: livestrong.com