Miros frumos în casă. 5 trucuri ca să ai o locuinţă parfumată

miros frumos în casă jpeg

Majoritatea sprayurilor care-ţi prafumează casa conţin multe substanţe chimice care poluează aerul. Spune adio acestor sprayuri care sunt nocive pentru sănătatea familiei tale. Iată câteva sfaturi şi reţete naturale ca să ai un miros frumos în casă.

1. Aeriseşte-ţi casa zilnic ca să ai un miros frumos în casă

Chiar dacă sună banal,ca să ai un aer proaspăt în casă trebuie să aeriseşti zilnic,cât mai mult timp. Ideal ar fi să deschizi două ferestre,ca să se facă un curent de aer prin toate încăperile. Dacă stai mult timp la birou,lasă o fereastră întredeschisă în timpul zilei. Este important să ştii că vara casa se aeriseşte diferit faţă de iarnă. Acum cât este cald,e bine să aeriseşti dimineaţa,când concetraţia de ozon este mai mică. Pe timpul iernii este bine să laşi geamul deschis seara sau noaptea,când aerul este mai rece.

2. Parfum pentru toată casa

Săculeţul cu lavandă este cel mai cunoscut mod de a-ţi parfuma casa. Dacă nu-ţi placă aroma ei,cumpără-ţi o plantă parfumată:un lămâi,un portocal sau o muşcată parfumată. Poţi să-ţi faci singură un coş prafumat pentru casă. Pune în el coji proaspete de portocală,lămâie,grepfrut,batoane de scorţişoară şi de vanilie. Îţi vor parfuma casa timp de o săptămână,fără să o polueze.

3. Cum să ai un miros frumos în casă - Uleiuri esenţiale,pentru casă şi pentru tine

Uleiurile esenţiale cu parfumul lor puternic sunt excelente pentru a da fiecărei camere o aromă specifică. Este important însă să cumperi aceste uleiuri din faramcie sau magazinele cu produse naturiste. Doar aici găseşti uleiuri naturale,fără aditivi chimici. Aceste uleiuri,pe lângă că îţi parfumează casa,ţin insectele departe. Uleiul de lămâie este antibacterian,cel de lămâiţă este antiţânţari,iar lavanda este antiseptică. Amestecă 6 picături de ulei eseneţial cu 30 ml de alcool şi pulvearizează prin cameră. Sau pune sare grunjoasă într-un bol şi picură puţin esenţial peste ea. Aşază bolul pe măsuţa din sufragerie şi vei vedea ce frumos miroase la tine în casă.

4. Parfumează cu ...aspiratorul

Sâmbătă dimineaţa,când te pregăteşti să „ataci” casa cu o curăţenie generală,aspiră câteva frunze de mentă proaspătă. Condiţia este ca înainte să pui înlocuieşti sacul plin al aspiratorului cu unul nou. De asemenea pune pe filtrul aspiratorului câteva picături de ulei esenţial de mentă sau eucalipt. În timp ce aspiri,filtrul se va încălzi şi va evapora prin casă un parfum prospăt de mentă.

5. Flori parfumate peste tot şi vei avea un miros frumos în casă

Lavandă,trandafiri,tuberoze sau crini,toate îţi decorează şi parfumează casa pentru câteva zile. Fă-ţi singură buchete de flori şi aşază-le prin fiecare colţ din casă. Când vezi că încep să se ofilească,culege-le petalele şi lasă-le să se usuce. Îţi poţi face apoi un bol parfumat cu aceste petale. Adaugă şi câteva cuişoare sau frunze uscate de mentă şi aşază bolul în sufragerie sau în dormitor. Dau camerei un parfum dulce şi discret.

Flori rezistente la soare