Moduri inedite de a vopsi ouăle de Paşte

1 69017 original jpg jpeg

Te-ai plictisit să vopseşti ouăle în acelaşi mod? Poate că anul acesta ai ca ajutoare pe copii? Îţi oferim câteva variante deosebite să le decorezi într-un alt fel anul acesta, cu rezultate uimitoare!

Model bicolor

Dacă vrei să foloseşti aceleaşo vopsele cu care pregăteşti ouăle de Paşte de fiecare dată,anul acesta combină două câte două măcar pentru o parte din ouă,pentru a avea un rezultat diferit decât acela cu care i-ai obişnuit pe cei dragi.

Ai nevoie de:

-2 tipuri de vopsea de ouă

-ouă fierte

-bandă adezivă subţire

-ulei vegetal

După fierberea ouălor lipeşte banda adezivă de-a lungul lor. Pregăteşte vopselele de ouă. Scufundă-le în prima culoare,apoi scoate-le pe o bucată de hârtie.  Lasă-le la urcat 10-15 minute,apoi îndepărtează banda adezivă. Lipeşte un alt rând de bandă de-a latul ouălor sau pe diagonală,în sens opus. Apoi,pune-le în alt doilea tip de culoare şi din nou la uscat. La final,dezlipeşte banda adezivă şi lustruieşte-le cu grăsime.

Decorează cu flori presate

Alege câteva dintre floricelele abia apărute prin grădini şi parcuri şi pune-le la presat,apoi lipeşte-le pe ouăle vopsite în prealabil sau direct pe ouăle fierte. O altă variantă este să foloseşti aceste flori sau frunze cât mai diverse pe care le prinzi pe ouăle nefierte,cu dres de culoare deschisă legat cu aţă. Pentru un roşu intens,foloseşte coji de ceapă roşie peste care torni apă fiartă. Lasă-le 30 de minute,după care pune din nou pe foc vasul alte 30 de minute. La final,fierbe ouăle în lichidul obţinut.

Extrapont

Poţi folosi şi vopsea pentru ouă din comerţ. Fierbe ouăle înainte de a le aplica frunzele,apoi colorează-le la fel ca de obicei.

Colorează-le cu ojă

Oja nu este utilă doar pentru a da un plus de culoare obiectelor din sticlă sau ceramică. O poţi folosi şi atunci când pregăteşti ouăle de Paşte.

Ai nevoie de:

-ojă în diverse culori

-ouă fierte

-un vas puţin adânc,cu gura largă

-apă

-o scobitoare

-mănuşi

Umple vasul cu apă până la jumătate. Picură 2-3 tipuri de ojă pe întreaga suprafaţă a apei. Cu o scobitoare întinde puţin oja. Apoi,cu o mână îmbrăcată în mănuşă ia un ou şi scufundă-l uşor în apă,pentru ca oja să se transfere pe coajă. Întoarce oul cu afundă-l din nou pentru a colora şi jumătatea rămasă albă. Pune oul la uscat pe o bucată de hârtie curată sau într-un cofraj de ouă.

Ornează ouăle cu orez

O modalitate specială de a da vopsi ouăle de Paşte este aceea cu orez şi colorant alimentar. Într-o cutie de mici dimensiuni,pune orez şi puţin colorant peste el. După colorarea orezului,pune în cutie un ou fiert,închide cutia şi agit-o pentru ca oul să prindă culoare. Modelul va fi cu adevărat deosebit.Recente

durere in gat jpg
Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg