Motive uluitoare pentru care vei vrea să bei zilnic câte un pahar de apă cu sare de mare

1 68499 original jpg jpeg

Consumul de dimineaţă a unui pahar cu apă şi sare de mare este un obicei pe care indienii îl practică zi de zi. Beneficiile acestei băuturi naturale sunt de-a dreptul uluitoare.

Pentru efecte maxime,trebuie să foloseşti sare de mare nerafinată. O bună opţiunea este sarea de Himalaya. Într-un pahar de apă se adaugă o linguriţă de sare,se amestecă până se dizolvă,după care se consumă cu înghiţituri mici,pe stomacul gol. 

1. Hidratează corpul

Apa este necesară pentru hidratarea organismului,însă dacă o consumi în combinaţie cu sare de mare,acest efect benefic este sporit.

2. Ajută la o mai bună digestie

Dacă ai probleme cu digestia,un pahar de apă cu sare de mare te va scăpa de această problemă. Sarea de mare stimulează buna funcţionare a enzimelor digestie,contribuind astfel la o mai bună digestie a alimentelor.

3. Combate insomnia

Mineralele din compoziţia săriii de mare relaxează sistemul nervos. Aşadar,dacă ai probleme cu somnul,această băutură naturală te va ajuta să te odihneşti pe timpul nopţii. În aces caz,bea un pahar de apă cu sare în a doua parte a zilei,până la ameliorarea problemei.

4. Detoxifică organismul

Sarea de mare reduce toxinele din cop şi ajută la eliminarea mai rapidă a bacteriilor care pot afecta organismul. De aceea,este indicat să o consumi în combinaţie cu apă.

5. Asigură sănătatea oaselor

Dacă suferi de osteoporoză,este indicat să bei în fiecare zi un paha de apă cu sare de mare,fiindcă în compoziţii sării se găsesc minerale necesare pentru sănătatea oaselor şi pentru ameliorarea simptomelor osteoporozei.

6. Are grijă de tenul tău

Dacă tenul tău este lipsit de strălucire,nu ezita să bei în mod constant câte un pahar de apă cu sare de mare. Vei vedea efectele pozitive ale acestei băuturi chiar pe chipul tău.