O băutură sănătoasă pentru fiecare început de dimineaţă

1 81111 original jpg jpeg

Există o băutură care te ajută să te menţii sănătoasă şi să stopezi îmbătrânirea prematură. Se prepară repede, din puţine ingrediente şi, în plus, e şi gustoasă.

Cum o prepari

Ai nevoie de câteva felii de rădăcină de ghimbir rasă şi de 500 ml de apă. Mixează-le la blender şi, la final, strecoară. Bea câte un pahar dimineaţa şi seara, pe stomacul gol. Dacă doreşti, poţi adăuga şi zeama de la o lămâie.

Reduce temperatura corpului

Schimbările hormonale, temperaturile ridicate de afară sau activitatea metabolică anormală determină creşterea temperaturii corpului. Acest lucru poate provoca apariţia indigestiei, a durerilor de cap sau chiar a sângerărilor nazale.

Tratează indigestia

Din cauza obiceiurilor alimentare nesănătoase, a sedentarismului ori a stresului, indigestia a devenit una dintre cele mai întâlnite probleme de sănătate. Dăunătoare pentru organism, aceasta poate determina apariţia gastritei, arsurilor stomacale şi, în unele cazuri, a cancerului de colon. Conţinutul ridicat de fibre, enzime şi apă conţinut de băutura cu ghimbir poate ajuta la neutralizarea acidului din stomac, tratând astfel indigestia.

Ajută la slăbit

Rezultatele vor începe să apară după prima săptămână în care vei consuma zilnic apă cu ghimbir. Vei constata că silueta ta va deveni mai suplă, graţie antioxidanţilor şi a vitaminei K – cu rol de stimulare a metabolismului. Totodată, conţinutul scăzut caloric îti permite să consumi această băutură la orice oră din zi.

Favorizează recuperarea musculară

În cazul în care ai decis ca pe lângă un regim alimentar echilibrat să ai şi un program de sport regulat, este posibil sa te confrunţi, la un moment dat, cu febra musculară. Indicat este să nu ajungi în acest punct, deoarece corpul are nevoie de odihnă pentru a se reface în urma efortului depus. Dacă ai avut parte d eun antrenament intens, consumă imediat după antrenament un pahar de apă cu ghimbir ras, deoarece băutura conţine potasiu si antioxidanţi, care ajută la relaxarea muşchilor.