Oţetul, soluţia-minune pentru curăţenie

1 58552 original jpg jpeg

Cele mai bune trucuri pentru casa ta. Un detergent pentru pentru vase, altul pentru gresie, altele pentru tot ce trebuie curăţat în bucătărie...

Chimicale care costă mult şi poluează. Le poţi înlocui cu produse naturale,ieftine şi eficiente.

Poate că este cazul să ne aducem aminte de metodele bunicii,care lustruia casa de la un capăt la celălalt folosind produse pe care le lua din cămară şi care erau la fel de eficiente ca şi cele de azi. Oţetul era pentru ea miraculos:curăţa orice,elimina depunerile de calcar,dezinfecta şi elimina mucegaiul şi mirosurile neplăcute! E bun şi şi pentru tine!

Curăţă geamurile şi oglinzile

O soluţie în cantităţi egale de apă şi de oţet te ajută să cureţi sticla. După ce pulverizezi oţetul, şterge geamurile cu o cârpă de bumbac şi vei vedea cum strălucesc. Soluţia este la fel de eficientă şi pentru curăţarea vasului de toaletă,a chiuvetei,a robinetelor şi a faianţei.

Îndepărtează calcarul

Depunerile de calcar de pe para duşului sau de pe sitele robinetelor se curăţă lăsându-le la înmuiat peste noapte într-un vas cu oţet. Petele de deodorant de pe haine dispar tot cu oţet. Pulverizează oţet pe zona îngălbenită,lasă câteva ore şi apoi spală cu detergent. Covoarele îşi recapătă culoarea dacă sunt frecate cu un amestec de două părţi apă caldă şi o parte oţet alb.

Elimină mirosul de tutun

Prepară o soluţie ­dintr-o lingură de oţet alb cu două căni cu apă, pune-o într-o sticlă cu pulverizator şi stropeşte perdelele după ce au fost aspirate/scuturate. Mirosul de tutun,de mucegai sau cel de aer închis dispare imediat. Şi petele de mucegai se curăţă cu oţet,avantajul fiind că împiedică dezvoltarea ulterioară a acestuia.