Pisica persană îngrijire. Cum o faci să-ţi toarcă fericită în braţe

pisica persană îngrijire jpeg

Pisica persană îngrijire. Îţi doreşti o pisică manierată şi educată să folosească litiera? Cauţi o pisică liniştită, care nu te trezeşte la prima oră a dimineţii cu vocalizele ei? Pisica persană poate fi candidatul ideal. Iată de ce are nevoie această felină ca să-ţi toarcă în braţe fericită!

Pisica aristocrată,cum i se mai spune persanei,iubeşte confortul şi are maniere alese. Totuşi,nu te ataşa de draperii sau de obiectele pe care îşi poate toci gheruţele când o laşi singură în casă. În rest,preferă să doarmă liniştită pe o canapea.

Persana este o pisică extrem de afectuoasă şi se înţelege bine cu cei mici. Te iubeşte necondiţionat,dacă îi recunoşti calităţile şi autoritatea.

Îi place să fie dezmierdată şi nu pierde nicio ocazie să ţi se aşeze în braţe pentru a fi mângâiată. Dacă ştii când are nevoie de răsfăţ,îţi va întoarce înzecit afecţiunea.

Pisica persană îngrijire - Părul lung,în multe culori

Pisica persană se deosebeşte de celelalte rase de pisici prin lungimea părului şi aspectul feţei:are fălcuţe,nas mic,bot turtit şi ochii mari. Din păcate,tocmai aceste trăsături o predispun la afecţiuni respiratorii,cardiace,oculare şi dentare.

684d7a6bc550b6ac94f4bfeea3ac87bd jpg jpeg

Trupul robust este acoperit cu blană lungă de diferite culori,printre care alb,gri,negru,roşcat,crem,ciocolatiu,liliac,argintiu,galben-auriu,cenuşiu.

Pisica persană îngrijire - Baie? O dată pe lună

Majoritatea pisicilor sănătoase îşi fac toaleta în fiecare zi. Nu spunem să nu-i faci baie,dar trebuie să ştii că prin folosirea produselor cosmetice îi poţi afecta echilibrul chimic şi microbiologic de pe piele şi blană. Multe dintre pisicile persane nu agreează apa. Dacă vrei,totuşi,să-i faci baie foloseşte un şampon special şi nu o spăla mai des de o dată pe lună.

Citeşte şi:

7 lucruri de ştiut înainte de a-ţi lua pisică

Aşa împaci câinele cu pisica

Taie-i gheruţele cu atenţie!

Poate te-ai întrebat cum e mai bine:să tai gheruţele pisicii sau nu? Medicul vederinar Daniel Ivan ne-a explicat:„putem să le tăiem,dar cu atenţie şi nu prea mult,pentru că sunt vascularizate şi riscăm să producem sângerare şi durere“.

Pisica persană îngrijire - Păstrează litiera curată!

Pisica persană îşi face nevoile la litieră,cu condiţia să fie menţinută curăţenia. Nu-i place să-şi ude lăbuţele şi cred că nici ţie nu-ţi place să se urce în pat cu blăniţa udă. Dacă litiera nu este curată,în cele mai multe cazuri pisica persană te va atenţiona printr-un mieunat ascuţit că nu are unde să-şi facă nevoile. Poţi opta pentru litiere cu auto curăţare şi vei scăpa de grija curăţeniei pentru câteva zile. Le găseşti în magazinele de specialitate.

f86e1e07ed3e4d51e85c9199236e8091 jpg jpeg

Sfatul specialistului

Daniel Ivan,

medic veterinar,

membru al Societăţii Române de Medicină Felină,

Bucureşti

Pisica persană îngrijire - Sunt ideale pentru apartament

Persanele sunt pisici domoale,tăcute şi nu foarte active. Aşadar,ideale pentru apartament. Nu sunt iubitoare de jocuri foarte intense cu copiii sau cu animalele,dar de obicei se înţeleg bine cu cei mici şi cu un alt animal de companie. În ceea ce priveşte mâncarea pe care ar trebui s-o primească o pisică persană,există mai multe tipuri de hrană concepute special pentru nevoile unei persane,dar se poate folosi orice tip de produse,care fac parte din gamele premium şi super-premium. Trebuie însă evitate alimentele din meniul omului,cum sunt lactatele,carnea crudă,fie roşie sau albă,pentru că le predispune la indigestii.