Plante care atrag energii pozitive. Alături de ele te vei simţi mai bine

1 shutterstock 514985761 jpg jpeg

Pe lângă faptul că sunt frumoase, aduc un iz de prospeţime în casă şi ne fac să ne simţim mai aproape de natură, plantele pot avea şi efecte benefice asupra sănătăţii. Nu degeaba te simţi mai fericită într-un spaţiu plin de flori decât între patru pereţi sterili.

Se zice că atunci când creşte, aloe vera aduce noroc, iar când ofileşte, absoarbe energiile negative, ferindu-ne de ele. Cercetări în domeniu au descoperit că, într-adevăr, există plante care pot emana energii pozitive, eliminându-le pe cele negative. La rândul lor, aceste energii ne dau o stare fizică şi psihică de bine. Pe lângă aloe vera, menta, cactusul şi iasomnia sunt printre cele mai eficiente stimulatoare de energie pozitivă.

Aloe Vera

În trecut, aloe vera era folosită în unele ritualuri pentru a alunga invidia şi ghinionul. Chiar şi astăzi mai există credinţa că, dacă te speli cu "suc" de aloe vera pe faţă în dimineaţa nunţii, vei avea o căsnicie fericită. În tradiţia asiatică, planta este cunoscută pentru faptul că atrage prosperitatea şi energiile pozitive, în orice loc al casei în care este poziţionată.

Cactus

Există nenumărate varietăţi de cactus, cu forme care mai de care mai interesante şi flori colorate. Planta deşertică este relativ uşor de îngrijit şi poate fi păstrată în ghiveci, în orice locuinţă. Se crede că, atunci când o ai prin preajmă, planta are abilitatea de a absorbi energia electromagnetică negativă generată de aparatele digitale şi electrocasnice. În trecut, oamenii spuneau că un cactus poate ţine departe şi persoanele cu gânduri rele sau negative.

Menta

Pe lângă faptul că este plăcută la gust şi la miros, pe lângă faptul că aduce numeroase beneficii sănătăţii şi alungă insectele, menta verde este şi un generator de energie pozitivă. De altfel, planta a fost folosită din timpuri străvechi pentru a apăra oamenii de vrăjitorii şi de invidia altora. Se zice că un ghiveci de mentă în casă aduce bunăstare şi linişte în familie. De altfel, efectele calmante ale plantei sunt renumite.

Iasomnia

Se zice că iasomnia este planta cuplurilor, emanând vibraţii pe aceiaşi lungime de undă cu emoţiile de iubire. De aceea, este recomandat să ai un ghiveci de iasomnie în dormitor sau în camerele în care petreci cel mai mult timp cu partenerul tău. Mai ales atunci când este în floare, planta atrage energiile pozitive care te ajută să consolidezi şi să menţii pasiunea într-o relaţie.

Crizantemele

Şi crizantemele sunt plante care atrag energiile pozitive, fiind asociate cu o viaţă plină de calm şi relaxare. Sunt apreciate nu doar pentru frumuseţea lor, ci şi pentru senzaţia de bine pe care o răspândesc în interiorul locuinţei. Planta ajută să scapi de stările de anxietate şi tristeţe, fiind recomandată pentru încăperile în care este mereu prezentă o stare tensionată.