Plante care rezistă în baie şi care transformă radical încăperea

plante care rezistă în baie jpeg

Plantele pot decora orice parte a casei. Ele nu trebuie să fie puse doar în colţul din sufragerie, salon sau terasă. Nu, ele pot fi aşezate frumos chiar şi în baie. Dacă nu te-ai gândit niciodată să pui flori în baie, iată că se poate. Noi îţi recomandăm 5 plante care rezistă în baie.

Verdeaţa plantelor vitalizează spaţiul şi îi dau valoarea încăperii. În plus, lumina scăzută şi umiditatea ridicată din baie sunt perfecte pentru multe plante.

1. Plante care rezistă în baie - Gardenie

gardenie jpg jpeg

Gardenia este una dintre plantele care preferă umiditatea şi lumina intensă, dar razele soarelui nu trebuie să cadă direct pe frunzele plantei. Ea trebuie aşezată într-un loc bine aerisit, fără curenţi puternici de aer. Vara trebuie să uzi planta cu apă la temperatura camerei, să-i pui suficient de multă pentru a îmbiba tot pământul din ghiveci. Pulverizează din când în când apă pe frunze, pentru a menţine umezeala aerului.

2. Pana cocoşului sau aspidistra elatior

pana cocosului jpg jpeg

Una dintre puţinele plante care preferă întunericul  şi umiditatea este pana cocoşului. Poate fi ţinută cu uşurinţă în baie. Se udă o dată la 7-10 zile, astfel încât, între două udări pământul să fie între uscat şi umed. În plus, are o rezistenţă foarte bună.

3. Plante care rezistă în baie - Orhidee

orhidee jpg jpeg

Chiar dacă este planta care te duce cu gândul la terasă sau SPA, ea rezistă foarte bine în baie. Orhideea se găseşte în diferite culori şi mărimi, nu are nevoie de lumină directă şi tot ce trebuie să faci este să-i oferi umiditate.

4. Bambus norocos

bambus norocos jpg jpeg

Una dintre cele mai frumoase plante decorative este bambusul norocos, care trebuie trecut şi pe lista cu plante care rezistă în baie. Are nevoie de lumină indirectă şi poate fi crescută fără pământ în apă. În plus, se foloseşte şi în amenajările feng shui, creând o atmosferă plăcută, cu aer exotic, plin de vibraţii pozitive şi nu degeaba e considerată o plantă aducătoare de noroc.

5. Plante care rezistă în baie - Crin

crinul pacii jpg jpeg

Această plantă rezistentă şi elegantă este potrivită pentru baie, deoarece iubeşte umiditatea, este uşor de crescut şi nu este pretenţioasă. În plus, crinul păcii este planta care purifică aerul şi îţi induce o stare de bine, când o priveşti.   Credit foto: www.jacekpartyka.comRecente

Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg