Plante care-ţi aduc norocul în casă. Le găseşti peste tot, sunt ieftine şi uşor de îngrijit!

1 planta 1 shutterstock 1493653373 jpg jpeg

Cine nu-şi doreşte prosperitate şi energii pozitive în casa şi viaţa lui?! Iar, cu ajutorul unor anumite plante, poţi atrage exact astfel de lucruri. Tot ce trebuie să faci este să alegi la florărie atât în funcţie de felul în care arată o plantă, cât mai ales în funcţie de rolul pe care ţi-l doreşti să-l aibă în viaţa ta.

Nu există o ştiinţă anume care se ne demonstreze 100% că anumite plante sunt norocoase, însă avem destule informaţii despre beneficiile plantelor la noi acasă – îmbunătăţesc aerul pe care-l respirăm şi ne binedispun. Iar unele dintre ele atrag vibraţii pozitive. O altă veste bună este că nu necesită o proces complicat de îngrijire. Care sunt aceste plante care ne aduc norocul în casă?

Bambusul

Provenind din Asia de Sud şi pădurile tropicale din Africa, bambusul simbolizează norocul şi prosperitatea în feng shui. Se pare că norocul adus de acestă plantă este dat de numărul de tulpini din aranjament. Astfel, un singur bambus semnifică unitate, două reprezintă iubire, trei – fericire, bogăţie şi o viaţă îndelungată. Iar şapte – sănătate.

Bambusul se poate cumpăra din mai toate florăriile, este uşor de îngrijit şi cât se poate de estetic. Poate creşte în apă sau pământ. Tot ce necesită este o lumină puternică, dar indirectă şi un loc călduros în care să trăiască. Preţul bambusului este de la 5 la 10 lei, în funcţie de mărime. O nimica toată, având în vedere beneficiile acestuia, nu-i aşa?     

Ficusul de cauciuc

Provenit din Asia – mai exact din India, Malaezia şi Java – ficusul de cauciuc are frunze rotunjite care simbolizează abundenţa, fericirea şi bunăstarea, ne dezvăluie Tobore Oweh, proprietarul florăriei The Petal Effect din Los Angeles, în wellandgood.com.

Ficusul mai este cunoscut şi pentru faptul că elimină toxinele şi energia negativă din aer. Cum putem avea grijă de un ficus acasă la noi, pentru a ne bucura din plin de efectele lui benefice? Trebuie amplasat în lumina soarelui în mod indirect, udat odată pe săptămână sau chiar la două săptămâni şi necesită un pământ prin care să poată trece apa uşor, să nu menţină rădăcinile înecate în apă.

Preţul ficusului este între 30lei şi 200lei, în funcţie de mărimea plantei. Atenţie, poate creşte până la nivelul unui copăcel!

Limba soacrei

Arată minunat şi e atât de uşor de îngrijit! Chit că o pui direct în lumina soarelui sau undeva mai la umbră, limba soacrei o duce bine peste tot, ne asigură horticultorul Joyse Mast. Mai mult, nu trebuie să-ţi baţi capul cu udatul plantei decât o dată la trei, patru săptămâni.

Limba soacrei este cunoscută pentru capacitatea ei de-a absorbi toxinele din aer în timpul nopţii şi-a elibera oxigen, lucru care contribuie din plin la menţinerea sănătăţii şi-a stării de bine a celor care se află prin preajma ei.

Preţul limbii soacrei se înscrie între 35lei şi 150lei, în funcţie de mărimea plantei. Nu este cea mai ieftină variantă de plantă, însă aspectul ei şi calităţile evidente mărită fiecare bănuţ!

Bonsaiul

Aduce norocul şi armonie în casa ta! Dacă primeşti un ficus ginseng pe post de bonsai, se spune că aduce zâmbetul atât pe buzele tale, cât şi pe cele ale celui care ţi-a oferit planta. Cu alte cuvinte, bonsaiul este o plantă care poate fi oferită cadou în multe situaţii, arată bine şi necesită un mic efort de îngrijire – are nevoie de lumina puternică, umiditate şi apă ocazional.

Bonsaiul are un preţ mai mare decât celelalte plante norocoase. În funcţie de dimensiunea lui, acesta poate depăşi 100lei, dar, evident, că se pot găsi pe piaţă şi exemplare mai mici, mai ieftine, dar la fel de frumoase şi de norocoase.

Eucaliptul

Dacă spaţiul în care locuieşti are nevoie de o împrospătare a energiei, ia în calcul cumpărarea unui eucalypt. Are proprietăţi terapeutice, iar mirosul acestei plantei este asociat cu noile începuturi şi curăţarea vechilor energii. Pentru o moment de maximă relaxare, poţi agăţa câteva crenguţe uscate de eucalipt în baie şi cu sigurnaţă că te vei simţi ca la spa. Imediat ce se va face abur în baie, eucaliptul îşi va răspândi mirosul ca de mentă.

Eucaliptul nu este scump – un ghiveci mediu este doar 25 de lei – şi este de mare efect în locuinţele de bloc sau la casă.

Foto - Shutterstock



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg