PRACTIC Cum să faci curat în casă în 15 minute

1 47710 original jpg jpeg

Musafirii trebuie să intre pe uşă din clipă în clipă, iar tu ai avut o zi plină şi nu ţi-a mai rămas timp pentru o curăţenie temeinică. Nu-i nimic! Din câteva mişcări, poţi transforma casa într-un loc primitor şi confortabil.

Articole pe aceeaşi temă:Idei pentru o casă veselă şi luminoasă,Cum scapi de mirosurile neplăcute

Lista de lucruri necesare e foarte scurtă,ieftină şi... practică:lichid universal pentru curăţat,lavetă uscată,înălbitor,o lumânare parfumată sau un spray de cameră şi un sac menajer. După îndeplinirea celor trei paşi simpli,locuinţa ta va fi gata să primească oaspeţi.

Pasul 1:elimină (5 minute)

Conform acestei „reguli menajere”,tot ce este sau pare să fie în plus trebuie să iasă din câmpul vizual. Prin urmare,pune broşurile,scrisorile,facturile şi alte documente care s-au strâns pe dulap ori în alte locuri într-un sertar. Revistele şi ziarele pot să rămână la vedere,răsfirate „ordonat”,pe măsuţa din sufragerie. Goleşte coşul de gunoi,spală vasele şi eliberează masa din bucătăriede căni,pahare,alimente. Şterge apoi cu o lavetă umedă suprafeţele mari şi gresia. Pont:ia un sac menajer şi mergi cu el din cameră în cameră. Umple-l cu tot ce este de prisos.

Pasul 2:organizează (5 minute)

Întrucât e foarte probabil ca musafirii să folosească baia,ar fi bine să te concentrezi mai mult asupra acestei zone. E simplu,cu lichidul pentru curăţat şi înălbitorul cureţi chiuveta,cada şi toaleta. Asigură-te că este hârtie igienică şi adu prosoape curate. Eliberează fotoliile şi canapeaua,ca să aibă un aspect confortabil. Şterge praful cu o lavetă uscată în locurile vizibile. Pont:aşază o lumânare parfumatăpe măsuţa de cafea.

Pasul 3:ascunde (5 minute)

Când intri într-o cameră ce pare aerisită,spaţioasă,ai o senzaţie de relaxare. În holul de la intrare,ca să faci loc în cuier şi la încălţăminte,aşază în şifonier hainele pe care nu le îmbrăcaţi şi într-un dulap pantofii şi cizmele. Ia hainele şi accesoriile rătăcite prin sufragerie,cutiile de carton cu diverse obiecte,jucăriile copiilor lăsate în dezordine,tot ce ţi se pare că-ţi stă în cale. Pont:fă aprovizionarea cu papuci de casă pentru musafirii care vor avea nevoie de ei.