„Reciclarea‟ darurilor. Cele mai bune cadouri care pot fi dăruite mai departe

1 cadouri shutterstock 739289692 jpg jpeg

În ciuda intenţiilor minunate pe care le are cineva atunci când îţi oferă un cadou, poate nimeri fix ceea ce îţi doreşti… sau nu. Fie că e ziua ta de naştere sau Crăciunul, e foarte posibil să ajungi în posesia unui dar care să nu ţi se potrivească deloc. Ce faci atunci? Poţi să-l oferi altcuiva fără să se supere nimeni?

Ni s-a întâmplat tuturor să primim câte o carte care să nu ne impresioneze cu nimic sau vreun dispozitiv care scoate sunete ciudate şi nu prea ne amuză. Ne simţim prost să-i spunem celui care ne-a oferit acele cadouri că nu prea avem ce face cu ele, că nu se oferă nicio plăcere, însă nici nu le putem arunca sau ţine în casă doar ca să nu jignim pe nimeni. În acest caz, “reciclarea” cadourilor e singura soluţie!

Ce putem oferi mai departe fără să fie o problemă?

Carduri sau vouchere

Atunci când cineva nu ştie ce anume să-ţi dăruiască, e de preferat să-ţi ofere un card dintr-un magazin sau mall anume şi să-ţi alegi tu ce-ţi doreşti de la ei. Însă poate nu găseşti nimic în acel magazin care să-ţi fie pe plac sau aveai deja câteva cumpărături făcute de acolo şi nu-ţi mai doreşti.

Atunci mai bine oferi acel card altcuiva care să se bucure de el. La fel se poate proceda cu voucherele. Ai primit un voucher la un salon de spa drăguţ, dar tu ai deja abonament la ei sau pleci din oraş şi nu-l poţi folosi? Altcineva se poate bucura de el fără probleme, nu crezi?

Cărţi

Atât timp cât nu arată că ar fi stat într-un pod neaerisit sau într-o bibliotecă prăfuită, cărţile sunt un cadou grozav pentru cineva care le apreciază. Chiar dacă sunt la mâna a doua. Conţinutul lor contează cel mai mult şi nu atât faptul că le-ai primit şi nu le găseşti loc în biblioteca ta.

Lumânări

Ai primit nişte lumânări parfumate, însă tu eşti alergic la aşa ceva sau nu-ţi place acel parfum pe care-l emană. E greu să te nimerească cineva atunci când îţi oferă aşa ceva, în ciuda intenţiilor lui minunate de-a încerca să te facă să te simţi bine, să te relaxezi. Nu-i nimic, există alte persoane din anturajul tău care sigur vor beneficia de aroma minunată a acestui cadou.

Electronice sau dispozitive

Ne uşurează viaţa tuturor şi ne-o fac mai simplă, dar ce te faci când primeşti un mixer fix după ce-ţi cumpărasei şi tu unul sau când găseşti sub brad un gadget drăguţ, dar pe care ştii sigur că nu-l vei folosi niciodată? Atunci e timpul să te gândeşti să-i găseşti alt proprietar. Cu siguranţă că pentru altcineva e un vis devenit realitate!  

Produse pentru baie şi parfumuri

Cu toţii ne dorim momente de relaxare şi răsfăţ în viaţa noastră, însă nu toate produsele de baie sunt pe gustul nostru. Însă pot fi pe gustul altora, nu crezi? La fel şi parfumurile. Pot costa o avere şi atunci ar fi păcat să le arunci pur şi simplu! Se pot potrivi altcuiva şi nu ţie. Nu e sfârşitul lumii dacă primeşti ce nu e deloc pe gustul tău, un prieten sau o rudă aproapiată se poate bucura de ele mult mai mult decât te-ai bucura tu vreodată!

Artă

Exact ca în cazul cărţilor, arta nu se aruncă şi ar fi de preferat să nici nu se depoziteze undeva unde nu o vede şi admiră nimeni. Mai bine o dai mai departe cuiva care ar aprecia-o, fie că e vorba despre un tablou, o statuetă, o bijuterie realizată manual sau orice alt obiect artistic posibil.

Foto - Shutterstock