Scapă de gândurile negative în 4 paşi

1 81431 original jpg jpeg

Se spune că suntem ceea ce gândim, iar gândurile noastre, au puterea energetică de a trage către noi, o situaţie favorabilă sau negativă, în funcţie de tipul gândului: dacă acesta este pozitiv, atunci atragem către noi conjuncturi pozitive, iar dacă este negativ, atragem în viaţa noastră situaţii negative. Cum faci să scapi de aceste limitări ale minţii şi să trăieşti viaţa pe care ţi-o doreşti fără gânduri negative şi fără frici?

Află de la Alex Marinca, coach transformaţional nonconformist, care sunt cei 4 paşi pentru a scăpa de gândurile negative şi limitările acestora.

Conştientizarea

Primul pas pentru îndepărtarea gândurilor negative este conştientizarea. Tot ce poţi face pentru început este să înţelegi şi să conştientizezi că, deşi vocea din mintea ta îţi spune lucruri negative, nu înseamnă că are dreptate şi că este adevărat. Mintea funcţionează ca o santinelă, ea doreşte să ne alarmeze cu privire la potenţiale riscuri, dar aceasta se bazează pe fricile noastre cele mai adânci astfel că, de cele mai multe ori, vedem riscuri şi limite care nu există.

Tu poţi decide ce este adevărat şi ce nu. Repetă-ţi că acestea sunt doar gânduri şi că nimic nu te poate opri din a ajunge la scopul propus.

Acceptă situaţia de fapt şi încearcă să te remontezi, proiectând în mintea ta situaţii pozitive. Repetă acest exerciţiu, ori de câte ori un gând negativ se instalează în mintea ta, deoarece prin repetiţie formezi deprinderi care se fixează şi devin permanente, în timp.

Schimbă tonul gândurilor de la negativ la pozitiv

Schimbarea perspectivei în care vezi lucrurile este cheia tonului gândurilor tale. Spre exemplu, dacă în loc să te gândeşti ,,Nu pot face schimbarea pe care mi-o doresc pentru că implică prea multe probleme de adaptare la noua viaţă” spune-ţi în felul următor „Vreau să fac această schimbare şi mă voi confrunta cu probleme, dar voi găsi soluţii cu care voi fi fericit”.

Fă o alegere

Nu lăsa mintea să te conducă. Nu lăsa gândurile negative să decidă pentru tine. Ai curaj şi asumă-ţi responsabilitatea pentru ceea ce doreşti să faci. Fii foarte ferm cu mintea ta. Preia conducerea şi decide tu. Când mintea începe să-ţi dea acele gânduri negative, observ-o, întoarce-te către ea cu iubire şi compasiune şi spune-i:” Îţi mulţumesc pentru gândurile acestea, dar nu le voi băga în seamă acum”. Gândurile au o forţă foarte mare. Ele nu te vor afecta doar pe tine, ci şi pe cei din jurul tău. Ai astfel responsabilitatea de a-ţi alege gândurile cu atenţie – pentru viaţa ta, fericirea ta şi a celorlalţi.

Pleacă într-o călătorie

Timpul petrecut cu tine te poate ajuta să îţi dai seama de unde provin aceste gânduri şi doar aşa îţi poţi învinge fricile şi limitările personale. Meditaţia şi ajutorul unui coach profesionist te pot ajuta să afli cine eşti tu cu adevărat.

Goleşte-ţi mintea, acceptă-te sub toate aspectele şi fii blând cu tine. Nu te judeca şi acceptă că viaţa are atât aspecte pozitive cât şi negative.