Sfaturi pentru obţinerea unui aranjament floral perfect

1 figodecor jpg jpeg

Aranjamentele florale aduc mereu un plus estetic într-o încăpere. Acestea devin de-a dreptul obligatorii în cadrul evenimentelor (nunţi, botezuri, evenimente corporate etc.), deoarece creează o atmosferă de gală.

Dacă în trecut majoritatea aranjamentelor erau realizate din flori naturale, astăzi pot fi descoperite o mulţime de aranjamente flori artificiale extrem de bine realizate, care oferă multiple avantaje:

•          imită la perfecţie florile naturale;

•          sunt nemuritoare;

•          pot fi refolosite;

Indiferent că optezi pentru flori naturale sau pentru flori artificiale, este bine să te asiguri că respecţi o serie de reguli atunci când alegi să îţi creezi aranjamentele pe cont propriu.

Pentru aranjamentele cu flori naturale

Dacă ai optat pentru flori naturale, asigură-te că tai corect tulpinele (tăietura trebuie să fie făcută la 45 de grade, în aşa fel încât cantitatea de nutrienţi pe care o iau florile din apă să fie mai mare) şi că  urmezi mici trucuri, cum ar fi adăugarea unui bănuţ din cupru în vază (pentru oprirea formării bacteriilor) sau adăugarea unei mici cantităţi de vodka.

Pentru aranjamentele cu flori artificiale sau cu o combinaţie între flori artificiale şi flori naturale

Dacă vrei să introduci flori artificiale în aranjament, tot ceea ce trebuie să ai în vedere este partea estetică:

1. Alege cu atenţie vaza în care se pun florile. Vaza poate să fie orice recipient care arată frumos. Poţi ieşi din zona vazelor clasice şi să foloseşti ceşti de cafea de dimensiuni mari, sticle, borcane, sticluţe de parfum, ulcioare sau alte recipiente care au un puternic impact estetic. Recipientele pe care le foloseşti sub formă de vază pot fi îmbogăţite cu tot felul de accesorii inedite (panglici, accesorii pictate, lemn, funii etc.);

2. Foloseşte-te de banda adezivă pentru a pune florile în vază. Cu banda adezivă poţi să creezi un grilaj în care fiecare floare să aibă un pătrăţel. În felul acesta, buchetul va rămâne mereu fix, păstrându-şi prospeţimea şi frumuseţea;

3. Foloseşte-te de crenguţe şi frunze. Dacă vrei să creezi un efect deosebit pentru buchetul pe care îl realizezi, foloseşte-te de crenguţe de copaci sau de frunze.

Flori artificiale sau flori naturale?

Evident, atunci când ai posibilitatea să foloseşti flori naturale, acestea sunt de preferat. Florile naturale sunt înmiresmate şi sunt foarte atractive prin simplul fapt că sunt unice. Dacă ai un business cu aranjamente florale sau vrei să te bucuri de economii sau pur şi simplu de lipsa responsabilităţii de a îngriji florile, cele artificiale sunt mult mai potrivite.

Din fericire, în ultimii ani florile artificiale au ajuns să fie mult mai bine realizate. Producătorii au găsit tehnici din ce în ce mai eficiente prin care pot obţine flori care arată perfect, imitând fidel florile naturale. Astfel, cel puţin din punct de vedere estetic, nu îţi vei da seama că o floare este naturală sau artificială.