Soluţii care în loc să te ajute îţi îngreunează somnul

1 73687 original jpg jpeg

Obişnuieşti să te întorci pe toate părţile şi astfel nu reuşeşti să ai un somn odihnitor? De vină pentru asta poate fi o cină luată foarte târziu, însă factorii care îşi pun amprenta asupra somnului sunt mulţi mai numeroşi.

Asculţi radioul

Pentru mulţi dintre noi un zgomot mic pe fundal ne ajută să adormim mult mai repede. Obiceiulîţi uşurează somnul,dar depinde de ce anume asculţi,spun specialiştii. E o mare diferenţă între sunetele produse de valurile oceanului şi un post de radio pop. Sunetele care sunt variabile,implică vorbe şi redarea rapidă a pieselor pot fi prea stimulatoare. De aceea,pentru unii oameni zgomotele de fundal nu sunt de ajutor,nefăcând altceva decât să irite.

Citeşte şi:Scapă de stres reglându-ţi somnul

Bei alcool

Un pahar de vin poate fi cel mai popular ajutor care te poate duce în lumea viselor. Dar,oamenii de ştiinţă spun că băutura te adoarme mai repede,dar nu te va ajuta să ai un somn odihnitor,potrivit unui studiu recent. Problema este că alcoolul afectează calitatea somnului. Acest lucru poate fi motivul pentru care o mahmureală te afectează atât de tare.

Apelezi regulat la somnifere

Utilizarea ocazională a somniferelor nu-ţi face rău,dar,în timp,ele îţi pot afecta somnul. O parte din efectele secundare includ:insomnie,anxietate şi deshidratare. În plus,poţi dezvolta o toleranţă la astfel de medicamente,riscând să devii dependent de ele pentru a adormi.

Citeşte şi:Cum influenţează lipsa somnului fluctuaţiile de greutate

Faci sport după cină

Dacă nu poţi să adormi,este posibil să fie din cauza exerciţiilor fizice pe care le faci după cină. Mişcarea produce adrenalină şi endorfine,îngreunând somnul. Asta nu înseamnă că nu mai trebuie să faci sport. Cel mai bine este să faci  mişcare înainte de ora 17.00. În felul acesta,vei putea să faci faţă insomniei.