Soluţii pentru curăţarea şi dezinfectarea frigiderului

1 77367 original jpg jpeg

Frigiderul este unul dintre electrocasnicile care trebuie curăţate în mod regulat. Nu numai că începe să capete un miros neplăcut, ci din cauza contactului constant cu diverse alimente, se murdăreşte repede şi devine astfel mediul ideal pentru dezvoltarea microorganismelor.

Pereţii şi compartimentele frigiderelor acumulează reziduuri care pot să contamineze alimentele sau să accelereze descompunerea lor. Există mai multe soluţii de dezinfectare a frigiderului fără a utiliza produse chimice sau agresive.

Iată cum poţi curăţa frigiderul uşor şi ieftin:

Bicarbonat de sodiu

Proprietăţile antidegresante şi antibacteriene ale bicarbonatului de sodiu îl fac cel mai bun ingredient pentru dezinfectarea şi curăţarea frigiderului.

Pune într-un vas mai mare 500 ml apă şi 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecă în ea cu o lingură până se dizolvă. Scoate totul din frigider. Cufundă o cârpă curată în soluţia obţinută şi începe să ştergi interiorul frigiderului – lasă 5 minute ca să acţioneze – apoi ştergi cu o cârpă uscată. Repetă o dată pe săptămână.

Suc de lămâie

Acizii naturali care se găsesc în sucul de lămâie sunt puternici agenţi de curăţare, care elimină bacteriile şi curăţă. Pune o jumătate de lămâie pe o farfurie şi las-o în frigider. Mirosul urât va dispărea în câteva zile. La fel poţi face şi cu o lingură de bicarbonat de sodiu.

Stoarce sucul de la trei lămâi. Amestecă-l cu 500 ml apă. Pune soluţia obţinută într-o sticlă cu pulverizator. Scoate totul din frigider, pulverizează şi lasă apa cu lămâie să acţioneze, după care şterge cu o cârpă. Repetă procedura de două ori pe săptămână.

Oţet alb

Oţetul are proprietăţi dezinfectante. Asta înseamnă că poate fi folosit pentru dezinfectarea frighiderului şi a altor aparate electrocasnice.

Diluează 125 ml de oţet alb în 500 ml apă. Pune soluţia obţinută într-o sticlă cu pulverizator. După ce ai scos totul din frigider, pulverizează pe întreaga suprafaţă a aparatului – interior şi exterior - şi las-o să acţioneze 5 minute. Şterge totul că o cârpă curată. Repetă metoda de dezinfectare o dată pe săptămână.

Credit foto: www.meadowsliving.ca