Ştiai că pernele şi suzetele expiră şi trebuie schimbate foarte des? Iată de ce

1 74041 original jpg jpeg

Îţi aminteşti mereu să verifici când expiră laptele şi ştii când trebuie înlocuite produsele de machiaj, însă din păcate nu acorzi aceeaşi atenţie şi lucrurilor din casă.

Lucrurile din dormitor

Pernele de dormitar trebui schimbate odată la 2-3 ani pentru că acestea devin cu timpul gazde pentru acarieni,care îţi pot provoca alergii şi iritaţii. În timp,pernele vechi pot cauza dureri de gât din cauza faptului că inevitabil îşi modifică forma.

Papucii de casăar fi bine să îi schimbi dupa 6 luni de purtare. Sunt mediul perfect pentru răspândirea ciupercilor. Altfel trebuie să îi speli şi să îi dezinfectezi bine periodic.

Lucrurile din baie

Buretele şi lufapentru corp dezvoltă în timp fungi şi mucegai,din cauza umidităţii. Atât bureţii sintetici,cât şi cei naturali pot fi dezinfectaţi în apă fierbinte,care va ucide bacteriileposibil existente. Se recomandă înlocuirea lor după 6 luni.

Prosoapeleude sunt mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Nici măcar spălarea constantă nu va putea rezolva această problemă,de aceea trebuie să le înlocuieşti cu altele noi odată la 1-3 ani.

Periuţa de dinţise înlocuieşte la cel mult 3 luni. Desigur,se recomandă schimbarea ei încă din momentul în care perii sunt tociţi. Va trebui să îţi cumperi o altă periuţă şi atunci când ai fost răcită pentru că altfel rişti să răceşti din nou.

Apa oxigenatăse schimbă după 2 luni de la deschidere. După aceea ea se transformă în apă normală. O sticlă sigilată ar trebui folosită în cel mult un an de zile.

Citeşte şi:Lucrurile din casă care pot determina tulburări tiroidiene

Lucrurile din kit-ul de înfrumuseţare

Peria de părtrebuie spălată cel puţin o dată pe săptămână şi schimbată după un an. Dacă peria ta e din păr natural,schimb-o mai devreme de un an,cel mai bine după 7 luni de folosire.

Parfumulconţine uleiuri esenţiale care durează maxim 3 ani dacă sticla a fost nefolosită şi 2 ani dacă sticla a fost desfăcută. Apa de toaletă poate fi utilizată timp de 4 ani nu ai folosit-o şi 2 ani dacă i-ai desfăcut sticla.

Lucrurile copilului                                

Suzeteletrebuie schimbate în funcţie de cât de des au fost folosite şi de cum arată. Latexul se rupe destul de uşor şi poate dezvolta germeni. Cel mai bine este să schimbi suzetele după 2-5 săptămâni de folosire.

Scaunele de maşinătrebuie musai înlocuite după o perioadă de 6-10 ani. Cu timpul,plasticul din care sunt făcute se poate deteriora şi îşi poate pierde forma,încât nu mai poate proteja copilul. Întotdeauna este bine să cumperi un scaun nou,ci nu unul deja folosit.

Lucrurile din şifornier

Sutienulnu mai este bun în momentul în care începe să îşi schimbe forma,elasticitatea,devine prea mic sau prea strâmt. Se recomandă schimbare lui după un an sau doi,în funcţie de felul în care arată.

Încălţămintea de alergatnu mai este bună după ce ai alergat 250-300 de mile pentru că începe să îşi schimbe forma,ceea ce îţi va cauza dureri. Se recomandă schimbarea lor după un an.

CIteşte şi:Top 5 lucruri murdare din casă



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg