Te va surprinde ce obiecte poţi curăţa şi dezinfecta la maşina de spălat vase

1 dishwasher 526358 1280 jpg jpeg

Acel aparat magic din bucătărie care transformă vasele murdare în unele curate poate fi folosită pentru a curăţa mult mai multe lucruri din casă. Vasele sunt din sticlă sau plastic, tacâmurile, oalele şi tigăile sunt din metal. Priveşte în jur şi descoperă ce alte obiecte făcute din aceleaşi materiale ar putea fi curăţate şi dezinfectate la maşina de spălat vase!

Există unele lucruri care n-ar trebui să ajungă niciodată într-o maşină de spălat vase, cum ar fi obiectele din lemn, fontă şi cupru, deci fii prudent şi urmează instrucţiunile producătorului. Raftul superior este întotdeauna cel mai sigur loc pentru încărcare, deoarece este mai departe de zona de uscare. Dacă te decizi să speli alte obicte înafară de vase, curăţă bine maşina de spălat vase înainte de o încărca din nou cu veselă şi ustensile de bucătărie!

Ustensile de bucătărie

Nu doar vesela, oalele şi tacâmurile pot fi spălate la maşină, ci şi bureţii de bucătărie, mănuşile, farfuria rotativă de la cuptorul cu microunde, mânerele metalice şi butoanele de la cuptor, precum şi periile. Aşază farfuria din cuptorul cu microunde, bureţii şi mănuşile pe raftul superior, iar periile în suportul de tacâmuri. Dacă mânerele şi butoanele din ceramică şi metal sunt lipicioase şi murdare, scoate-le şi pune-le într-o pungă de plasă pe raftul superior al maşinii de spălat vase. Evită să pui butoanele pictate manual şi toate obicetel a căror vopsea s-ar putea desprinde cu uşurinţă la temperaturi înalte.

Decoraţiuni pentru casă

Majoritatea vazelor şi a pieselor decorative din ceramică pot fi curăţate cu uşurinţă în maşina de spălat vase. Nu risca să le pui pe acelea a căror vopsea se desprinde sau pe cele ornate cu auriu sau argintiu. Foloseşte pentru toate raftul superior, cu excepţia celor mai grele. Aruncă o privire şi asupra accesoriilor de birou, pahare pentru creioane, organizatoare de hârtie şi coşuri de gunoi mici. Pune-le la ciclu regulat pentru o curăţare bună.

Accesorii de baie

Săpunierele şi suporturile pentru periuţe de dinţi pot fi puse la maşina de spălat vase o dată pe săptămână. Procedează la fel cu capetele de duş, bureţii şi periile pentru a îndepărta bacteriile şi sporii de mucegai. Dacă ai organizatoare din plastic în sertarele din baie, le poţi pune tot la maşină, pentru o curăţare temeinică, iar o dată la 6 luni poţi spăla astfel capacul ventilatorului din baie pentru a îndepărta bine praful şi reziduurile uleioase.

Obiecte de îngrijire personală

Periuţele de dinţi şi pieptenele din plastic pot fi aşezate în coşul de ustensile pentru o curăţare uşoară. Nu pune niciodată la maşină perii cu păr natural sau pe acelea cu mânere din lemn. Instrumentele pentru manichiură şi pedichiură, bureţeii şi pensulele pentru machiaj – toate se pot curăţa mai bine la maşina de spălat vase. Detergentul special şi temperaturile ridicate la care sunt expuse în timpul programului de spălare alungă fungii şi bacteriile.

Jucării

Jucăriile de baie trebuie curăţate cel puţin o dată pe lună, aşezându-le pe suportul superior al maşinii de spălat vase. Cele mai mici, din plastic şi cuburile pentru construcţii ar trebui puse într-o pungă de plasă, tot pe raftul superior pentru o curăţare uşoară. La fel poţi proceda cu suzetele şi inelele pentru dentiţie.