Tehnici de masaj de relaxare cu uleiuri şi creme. Vei fi ca nouă!

1 66115 original jpg jpeg

Masajul de relaxare nu este deloc unul brutal sau dureros. El se efectuează cu uleiuri sau crème parfumate care stimulează starea de bine. În cadrul acestui articol, vă vom prezenta câteva tehnici de masaj de relaxare.

Masajul spatelui se începe printr-o serie de „neteziri” lungi şi lente. Iniţial,se execută o serie de neteziri simultane,bilaterale,ţinând palmele paralel cu coloana vertebrală. Se porneşte de jos în sus,din regiunea sacrală spre ceafă şi se alunecă uşor pe toată suprafaţa lombară şi dorsală.

„Netezirea în formă de copac”, printre cele mai bune tehnici de masaj de relaxare

Apoi,se înconjoară umerii şi se coboară pe partea laterală a spatelui. Pe traseul de revenire a mâinilor în punctul de pornire,presiunea exercitată în timpul alunecării va fi mai mică.

Acum urmează „netezirea în formă de copac”. Se porneşte de jos în sus,palmele fiind paralele cu coloana vertebrală. Palmele se mişcă sincron,în formă de cerc.

Tehnici de masaj de relaxare: frământatul şi fricţiunea

După acest pas,urmează „metoda frământatul” prin care se prelucrează muşchii umerilor,braţelor şi muşchii de pe partea laterală a spatelui. Frământatul se poate efectua cu o singură mână sau cu ambele mâini.

Am ajuns la fricţiunea (masaj constând din ungerea şi frecarea corpului cu un lichid) cu degetele mari. Pentru aceasta,se porneşte din zona coloanei cervico-dorsale,paralel cu coloana vertebrală,cu mişcări circulare ale degetelor mari,urmate de o uşoară presiune. Coborâţi cu această manevră până la limita dintre treimea medie şi cea inferioară a spatelui şi ne întoarecem cu o mişcare a degetelor mari asemănătoare ştergătoarelor de parbriz.

Cum să foloseşti podul palmei

Tehnici de masaj de relaxare - Continuaţi cu următoarea formă de fricţiune. Aceasta se face cu podul palmei,începând de jos în sus paralel cu coloana vertebrală,pe muşchii paravertebrali,prin mişcări circulare. Presiunea aplicată trebuie ajustată în funcţie de toleranţa persoanei masate.

Următoarea etapă a masajului de relaxare a spatelui include o serie de „manevre de batere”,putându-se aplica trei sau chiar mai multe variante ale acesteia.

Tehnici de masaj de relaxare - „tocatul cu latul palmei” 

Puteţi începe folosind „tocatul cu latul palmei”,executat uşor,cu mâinile moi,cu mişcări suple şi repezi.

Acum urmează masarea gâtului. Una din mâini susţine capul persoanei masate în timp ce cealaltă mână execută masajul. Se face o fricţiune cu degetele,mâna fiind în forma literei C,realizând mişcări circulare pe partea laterală a vertebrelor,de jos în sus,până la baza craniului.

- Se continuă cu un alt tip de fricţiune,asemănător stoarcerii unei lămâi. Atunci când aplici această metodă de masaj de relaxare trebuie să ai grijă să nu ciupeşti.

Masaj pe zona cervicală şi pe coloana vertebrală

Pasul următor presupune executarea frământatului cu două sau trei degete a zonei cervicale pe o singură parte a coloanei vertebrale.

În continuare,vei face o serie de fricţiuni cu degetele urmate de o uşoară presiune în zona suboccipitală,din aproape în aproape. Schimbăm mâna şi efectuăm aceleaşi manevre exemplificate anterior,însă de data aceasta pe partea opusă a coloanei cervicale.

Tinctura de usturoi beneficii

Tehnici de masaj de relaxare - masajul scalpului

În sfârşit,vei trece la masajul scalpului (al pielii capului) efectuând o serie de fricţiuni cu vârful degetelor,3-4 cercuri,progresând până acoperi tot scalpul.

Dacă aţi folosit lubrifiant,ştergeţi excesul rămas pe piele şi lăsaţi persoana să se odihnească 10 minute.