Trucuri pentru a avea mai mult spaţiu în dulap

1 68998 original jpg jpeg

Te-ai trezit cu impresia că dulapul stă să cadă pe tine? Adunate în timp, nepurtate, primite sau de sezon, hainele se tot adună, iar dulapul... este doar unul, mereu la fel. Ce poţi face pentru o mai bună organizare şi reîmprospătare a spaţiului?

Dă-ţi provocare!

Setează un cronometru de 5-10 minute şi treci prin toate hainele tale. Apoi procedează la fel şi cu încălţămintea şi accesoriile. Pentru fiecare piesă,pune trei întrebări:

1. Am purtat-o în ultimul an?2. Mi se potriveşte?3. Îmi place cu adevărat?

Dacă nu răspunzi cu da la toate aceste trei întrebări,scoate haina respectivă din dulap şi fă două grămăzi:una pentru donaţii şi alta de oferit prietenelor,la schimb cu ceva drăguţ. Nu pierde vremea cu acest proces-ar trebui să fie o evaluare rapidă şi simplă,şi ar trebui să poţi face asta în nu mai mult de 10 minute.

Separăşi coordonează

Acum că ai eliminat destule lucruri din dulapul tău,încearcă să organizezi mai bine ceea ce a rămas. Astfel,aşează rochiile la rochii,pantalonii la pantaloni,tricourile şi bluzele... După ce le-ai pus pe căprării,aşează-le ordonat în dulap. Le poţi dispune după culori şi după gradul de frecvenţă cu care le porţi,într-o săptămână. Acest lucru îţi va uşura căutările dimineaţa,când te grăbeşti să ajungi la muncă.

Fă acelaşi lucruşi cu pantofii şi accesoriile tale. Ordonează încălţămintea după scopul ei:cei cu care mergi la serviciu,cei sport,cei destinaţi weekend-ului. Tot ce arată degradat,zgâriat,dezlipit sau tocit,poate că ar fi cazul să-i dai o pauză... definitivă!

După ce ţi-ai organizat în mod funcţional dulapul,planifică alte detalii de genul îmbunătăţirii spaţiului. Fă câteva măsurători simple şi notează-ţi cât de mult spaţiu pe verticală ai la dispoziţie.

În funcţie de asta,poţi căuta în magazinele de specialitate diferite moduri de stocare,pungi,casete sau cutii,suporturi de pantofi şi ce mai ai tu nevoie. Spor!

Citeşte şi:

Aranjamente chic pentru casa ta

Plante care-ţi oxigenează casa