Trucuri simple care te vor ajuta să scapi de rugina de pe haine şi pantofi

1 pete de rugina jpg jpeg

Oamenii apelează la diferite trucuri pentru a scăpa de urmele de mucegai, ciocolată, sânge sau fond de ten, însă ce folosim în cazul petelor de rugină? Iată câteva soluţii salvatoare!

Petele de regină reprezintă unele dintre cele mai dificile pete. Pentru a scăpa de ele, este nevoie de multă răbdare, dar şi de timp. De cele mai multe ori, soluţia care te scapă de aproape orice pată este înălbitorul. Însă în cazul urmelor de rugină, acest lichid poate înrăutăţi situaţia, formând şi mai multe pete pe haine. Ce faci în acest caz? Apelezi la următoarele trucuri!

Soluţie pentru hainele deschise la culoare

Nu intra în panică dacă articolele tale vestimentare, deschise la culoare, s-au pătat de rugină! O lămâie şi puţină sare te vor ajuta să scapi de această problemă. Tot ce trebuie să faci, este să storci sucul de la lămâie pe pată, să presari puţină sare deasupra şi să laşi să acţioneze. Apoi, poţi să clăteşti hainele. Poţi face acest lucru în chiuvetă, apoi să pui hainele în maşina de spălat. 

Atenţie! Acest truc funcţionează cel mai bine pe materialele de culoare deschisă sau albe!

Trucuri pentru haine şi pantofi coloraţi

Pentru haine şi pantofi coloraţi, amestecă puţină sare cu câteva linguri de oţet şi pune amestecul pe pată. Freacă bine cu o periuţă de dinţi veche şi lasă să acţioneze o jumătate de oră. Pune apoi hainele sau pantofii în maşina de spălat.

Un al truc eficient are la bază lapte acru. Tot ce trebuie să faci este să laşi peste noapte obiectele vestimentare în lapte să se înmoaie. A doua zi, clăteşte-le şi pune-le în maşina de spălat. Odată ce vei scoate hainele din maşina de spălat, pata o să dispară.

Ce foloseşti în cazul pantofilor din piele

În cazul pantofilor din piele, ceea ce poţi face este să freci pata cu puţin suc de lămâie, apoi să ţii pantofii deasupra unui ibric cu apă clocotită şi să laşi aburii să acţioneze. Pata o să dispară încet, dar sigur!

Sursă foto: Shutterstock