Uleiuri esenţiale care combat simptomele alergiilor

1 77493 original jpg png

Alergiile sunt reacţii ale sistemului imunitar la agenţi externi, precum polen, ierburi, parfumuri, produse cosmetice, alimente, praf sau păr de animale.  Reacţia apare atunci când corpul tău produce histamină, o substanţă care cauzează inflamaţie şi iritaţie în căile respiratorii.

Există foarte mulţi oameni alergici, care se simt inconfortabil deoarece reacţia produce nas înfundat, mâncărime şi alte simptome. Dar alergiile pot fi tratate cu remedii naturale. Cele mai eficiente sunt uleiurile esenţiale. Proprietăţile antihistaminice şi antiinflamatorii grăbesc vindecarea.

Iată care sunt cele mai bune uleiuri esenţiale care combat simptomele alergiilor:

Ulei esenţial de mentă

Uleiul esenţial de mentă are proprietăţi antihistaminice şi expectorante, care ajută la menţinerea sub control a congestiei şi a iritaţiei cauzate de alergii. În plus, proprietăţile antioxidante curăţă căile respiratorii şi ţin sub control inflamaţia.

Cum îl foloseşti:

Pune o lingură de ulei de mentă apă apă fierbinte şi inhalează vaporii 5 minute. Opţional, poţi aplica ulei esenţial de mentă pe piept sau spate, masând zonele respective.

Ulei esenţial de muşeţel

Acest ulei are, de asemenea, proprietăţi antiinflamatoare şi relaxante. Ele combat simptomele reacţiilor la alergie. Aplicarea uleiului esenţial de muşeţel ameliorează iritaţia pielii şi mâncărimea, ochii roşii şi congestionarea.

Pune-ţi pe degete puţin ulei de muşeţel şi apoi masează cu el zona iritată a pielii, nasul, spatele şi gâtul. În plus, o altă alternativă ar fi adăugarea unei linguri de ulei esenţial de muşeţel într-o cană cu apă şi să o bei pe parcursul zilei.

Ulei esenţial de eucalipt

Datorită compuşilor activi, proprietăţilor antihistaminice şi expectorante, uleiul de eucalipt combate simptomele bolilor respiratorii şi ale infecţiilor virale şi bacteriene. În plus, uleiul esenţial de eucalipt este foarte bun pentru alergia la păr de animale.

Cum îl foloseşti:

Pune o lingură de ulei esenţial de eucalipt într-un vas cu apă fierbinte. Apoi, inhalează aburul. O altă variantă ar fi să înmoi în apa cu ulei esenţial de eucalipt o cârpă curată, pe care o storci de excesul de apă şi pe care o aplici pe cap sau piept.