Vopseşte natural ouăle de Paşti!

2 easter 2168521 960 720 jpg jpeg

Ce-ar fi ca de acum înainte să vopseşti ouăle de Paşti doar cu culori obţinute din plante? Mai ai cel puţin o săptămână în care poţi strânge frunzele sau legumele necesare. Renunţând la culorile industriale, produse chimic, vei oferi familiei tale produse mai sănătoase. Plus că, utilizând resturile vegetale, reciclezi deşeurile menajere.

Bine de ştiut

  • Înainte de a vopsi ouăle, spală-le, pentru a le degresa. Soluţia degresantă se realizează din  una-două linguri de oţet pentru fiecare litru de apă.
  • Ouăle cu coajă albă se colorează mai frumos decât ouăle cu coajă de nuanţe mai închise.
  • Sfaturile care urmează se referă la opt-zece ouă, fierte timp de un sfert de oră într-unul sau doi litri de apă cu sare.

Ce culori, din ce plante

Galben – curcuma, şofran sau muşeţel

Portocaliu – morcovi sau foi de ceapă

Galben-verzui – sunătoare

Roşu, roz roşietic – sfeclă, ceapă roşie

Verde – pătrunjel sau spanac

Albastru – varză roşie, suc de aronia, afine

Roşu

Ca să vopseşti ouăle în roşu, foloseşte sfeclă sau ceapă roşie. Aşază ouăle între bucăţi şi coji de sfeclă şi adaugă apă, astfel încât să acopere cu două- trei degete ouăle şi legumele. Dacă vrei să şi decorezi ouăle, poţi pune câte o frunză de pătrunjel sau de leuştean direct pe coaja oului, iar foile de ceapă deasupra. Introdu totul într-un segment lung de 20 cm tăiat dintr-un dres, pe care-l legi strâns la capete. Lasă ouăle să se răcească în apa în care au fiert.

Galben-portocaliu

Ca să vopseşti ouăle în galben-portocaliu, ai nevoie de circa 70 g de foi de ceapă albă şi roşie, ca să obţii o nuanţă mai intensă. Fierbe-le şi lasă-le să răcească în apa în care au fiert. Poţi vopsi ouăle în galben şi dacă le fierbi 10 minute în apă în care ai pus două linguri de seminţe de chimen sau patru linguri de sunătoare sau o lingură de praf de curcuma.

Verde

Aşterne în cratiţă 500 g frunze de spanac sau de pătrunjel tocate, peste care pune ouăle şi adaugă apa. Lasă să fiarbă 10 minute.

Albastru

Înfăşoară ouăle în foi de varză roşie, fixându-le într-un dres pe care îl legi strâns sau scufundă-le într-un vas în care ai fiert boabe de afine sau de aronia. Dă-le câteva clocote şi lasă-le să se răcească în aceeaşi apă.

Finisare

După ce s-au răcit, scoate ouăle din dresuri, îndepărtează frunzele decorative şi pe cele cu pigmenţi. Usucă-le şi apoi dă-le luciu, ştergându-le cu un şerveţel înmuiat în puţin ulei.



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg