Ce gesturi aparent inofensive îţi strică telefonul şi-i scurtează durata de viaţă

1 telefon jpg jpeg

Telefoanele inteligente sunt printre cele mai dorite gadgeturi, în special în această lună a cadourilor, dar odată ce ţi-ai achiziţionat unul, trebuie să fii atent şi la modul în care ai grijă de el.

Smartphone-urile pot avea o durată de viaţă între 2 şi 10 ani, în funcţie de marcă, dar, cel mai important, este modul în care le utilizezi şi cum ai grijă de ele. Dacă îţi vei proteja telefonul de deteriorare şi îl vei folosi înţelept, actualizându-i aplicaţiile constant, îl vei ajuta să „supravieţuiască” mai mult. Îţi prezentăm care sunt cele mai frecvente greşeli pe care oamenii le fac şi care pot pune în pericol telefoanele, mai repede decât ai crede!

Foloseşti obiecte metalice pentru curăţarea zonei de încărcare

Obiectele metalice, cum ar fi: acele, cuţitele sau agrafele de hârtie, pot zgâria zona de încărcare a telefonului şi pot crea probleme. Una dintre cele mai bune opţiuni este să foloseşti o scobitoare, suficient de mică pentru a încăpea în interiorul zonei, pentru a curăţa toate marginile. O altă opţiune ar putea fi un compresor de aer, care va elimina tot praful şi resturile. Evită să suflii cu gura în interior, deoarece respiraţia conţine particule de apă, care pot provoca multe daune.

Nu-l fereşti de picăturile de apă

Unii producători pot spune că smartphone-ul tău este rezistent la apă, însă chiar şi în acest caz, este recomandat să eviţi contactul telefonului cu particulele de apă. În cele mai multe cazuri, expunerea la umiditate îi poate dăuna ecranului, difuzorului şi zonei de încărcare şi poate fi extrem de costisitor, în special în rândul telefoanelor moderne.

Îl încarci noaptea

Producătorii de telefoane mobile spun că este dăunător să îţi laşi telefonul să se încarce, peste noapte. Asta pentru că, telefonul se va opri din încărcare atunci când va ajunge la 100%, iar încărcătorul va rămâne activ, pe toată durata nopţii. De asemenea, majoritatea producătorilor spun că este cel mai bine să îţi încarci telefonul până la 80%, lucru care nu se va întâmpla, dacă telefonul va rămâne conectat la energia electrică toată noaptea.

Îl expui la soare

Mulţi consideră că este o idee bună să îşi lase telefonul la încărcat, pe un pervaz, în lumina soarelui. De fapt, acest lucru este inutil, deoarece expunerea la soare va încetini procesul de încărcare. De asemenea, ecranul o să absoarbă căldura foarte repede şi o să se deterioreze mai repede. În cel mai rău caz, telefonul s-ar putea supraîncălzi.

Sursă foto: Shutterstock