Ce produse de curăţenie ţi-ar putea distruge blatul din bucătărie

1 femeie care curata blaturile jpg jpeg

Pe piaţă există multe soluţii de curăţenie care promit că vor şterge rapid şi uşor orice suprafaţă din casă. Unele reuşesc acest lucru imediat, dar dacă nu eşti atent la tot ce conţin, aceşti dezinfectanţi îţi pot distruge în timp mobila.

Bucătăria este un loc special din casă, destul de tranzitat, unde murdăria apare destul de uşor. Cel mai probabil îţi doreşti să elimini rapid acele pete lipicioase de pe blatul de gătit sau acele urme de grăsime de pe masă. Mai ales în perioada pandemiei, igiena este foarte importantă şi toată lumea este mai atentă la acest aspect. Experţii avertizează că un singur produs care în mod normal te-ar putea ajuta la eliminarea petelor nedorite, ar putea distruge blaturile din bucătărie, fără să îţi dai seama.

Această substanţă deteriorează blatul

În timp ce soluţiile care conţin înălbitor ţi-ar putea fi cele mai bune prietene atunci când cureţi băile murdare, cel mai indicat este să nu le foloseşti pe blaturile din bucătărie, chiar dacă producătorii garantează calitatea lor. Substanţele chimice puternice din înălbitori pot distruge învelişurile tejghelelor şi pot decolora blaturile din laminat sau din lemn. Aşadar, înainte de a şterge blaturile, asigură-te că produsele pe care le foloseşti nu conţin înălbitor!

Ce produse sunt indicate

Pentru a te asigura că blatul nu se va deteriora în timp este indicat să foloseşti produsele potrivite. Pentru blaturile din marmură, granit, cuarţ şi laminat, apa şi săpunul funcţionează de minune! De asemenea este indicat să eviţi produsele de curăţenie care conţin lămâie sau portocală, deoarece aceşti acizi pot fi nocivi pentru blaturi. Alege în locul lor produse cu aromă florală cu apă şi săpun. Totodată o modalitate bună de a şti dacă un produs îţi poate afecta blaturile este să te uiţi la nivelul pH-ului. Un pH neutru este de 7, în timp ce produsele cu indicatori mai mici de 7 sunt acide.

Sursă foto: Shutterstock