Ce tip de protecţie alegi în perioada menstruaţiei

1 textmenstruatie jpg jpeg

Fiecare femeie este diferită, iar alegerea absorbantelor potrivite este o opţiune personală. Din motive de confort, unele dintre noi le aleg pe cele interne. Pe când altele preferă siguranţa şi atunci alegerea acestora este folosirea tamponului extern.

Şi pentru că de-a lungul vremii am primit o mulţime de întrebări legate de avantajele şi dezavantajele cele două tipuri de protecţie, am stat de vorbă cu dr. Andreas Vythoulkas, medic obstetrică ginecologie, specialist în infertilitate.

Un produs care se potriveşte unei femei este puţin probabil să fie la fel de eficient altei persoane. Sau altfel spus, dacă în timpul menstruaţiei o femeie foloseşte tamponul intern pentru că acesta îi asigură protecţia necesară şi siguranţa pentru mai multe ore, este foarte puţin probabil ca acelaşi tampon intern să fie de folos unei femei care are o menstruaţie foarte abundentă, ne-a spus dr. Vythoulkas. Dacă o femeie are menstruaţie abundentă, măcar în primele 48 de ore de la debutul acesteia, este indicată folosirea absorbantelor externe pentru a facilita eliminarea sângelui. Cu cât sângele eliminat stă mai multe ore în vagin, cu atât creşte riscul infecţiilor.

Folosirea tampoanelor interne oferă, celor mai multe dintre femei, senzaţia de confort, discreţie şi libertate de mişcare - mers la sală, călărie, practicarea înotului, folosirea unor haine deschise la culoare. Introduse corect în vagin, acestea nu creează niciun disconfort şi rămân bine fixate, absorbând sângele menstrual. Dacă se folosesc şi în timpul primelor 48 de ore ale menstruaţiei, recomand să fie schimbate la fiecare 2-3 ore şi, foarte important, este important ca femeia să se spele pe mâini foarte bine şi înainte şi după schimbarea tamponului, pentru a preveni pătrunderea bacteriilor în vagin (ceea ce duce la declanşarea unei infecţii), ne-a mai spus dr. Vythoulkas.

O altă opţiune pentru confortul zilelor delicate este folosirea cupei menstruale. Construită dintr-un material uşor, această cupă se introduce în vagin şi are rolul de a colecta sângele menstrual. Aceasta se goleşte la 10-12 ore în cazul unui flux normal sau la 4-6 ore în cazul unui flux menstrual foarte abundent.

Folosirea absorbantelor zilnice sunt extrem de utile pentru a absorbi fie transpiraţia, fie scurgerile vaginale şi este important sa fi schimbate la intervale mici de timp atunci când se umezesc pentru a nu înlesni apariţia şi înmulţirea bacteriilor. Până la urmă rolul tampoanelor zilnice este de a aduce un confort mai mare şi să păstreze lenjeria curată şi uscată.

Apariţia secreţiilor vaginale anormale, a usturimilor sau a durerilor în timpul contactului sexual sunt doar câteva dintre simptomele infecţiilor genitale feminine, motiv pentru care femeile ar trebui să se prezinte la medicului ginecolog cât mai curând posibil.

Sursă imagine: detstrana.ruRecente

Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg